DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: A Honda túlteljesíti ígéreteit

Bár továbbra is a Ferrari-Mercedes páros a legerősebb a Formula-1-ben, Max Verstappen szerint a Honda a legjobb úton halad, hogy utolérje a riválisokat. Már eddig is látványos fejlődéssel jelentkeztek.

Nem panaszkodhatnak eddig az energiaitalos istállónál új szövetségesükre, az eddigi két versenyhétvégén ugyanis a Red Bull-Honda formációval Max Verstappen a nyitófutamon dobogóra állt és kis híján sikerült ezt megismételnie Bahreinben is (igaz, az első versenyen önerőből sikerült a bravúr, a másodikon ahhoz is szerencse kellett, hogy egyáltalán a közelébe jusson).

A sivatagi pályán azonban maga az istálló tévedt el a beállításokkal, sőt, elismerték, hogy az autóval aerodinamikai gondok vannak, az erőforrás teljesen rendben van. A tehetséges (ám sokszor durva versenyzése miatt gyakran támadott) holland is úgy gondolja, hogy egyelőre a Honda-motor jobban teljesít annál is, mint amit a szezon előtt ígértek nekik a japánok.

Mivel a Renault-erőforrások már háromszor is beadták a kulcsot az első két hétvégén, a Honda lőlapja pedig eddig hibátlan, semmiképp nem mondhatjuk, hogy a bikák rosszul döntöttek volna a cserével. Verstappen szerint pedig a csapatnak is jót tesz az új szemlélet, a Honda pedig eddig betartja a szavát.

Verstappen szerint a Honda a legjobb úton jár


„Mindenki újra nagyon motivált, a Honda mindent megad nekünk. Semmi problémánk nincs (a partnerrel). Egyelőre nehéz lenne összehasonlításokat tennünk a Ferrarival és a Mercedesszel, de egyértelmű, hogy a legjobb úton halad (a Honda)” – nyilatkozta Max Verstappen az Algemeen Dagblad című lapnak.

„Eddig elérték a kitűzött célokat, sőt, kicsit még jobban is teljesítenek, mint amit ilyenkorra ígértek. Eddig egészen csodás, ráadásul a Hondánál kifejezetten realisták és sosem viszik túlzásba az optimizmust. Számomra ez is nagyon fontos” – tette hozzá az ötszörös futamgyőztes.

A mérési adatok azt bizonyítják, hogy a négy motorgyártó a végsebesség tekintetében szinte egyforma szinten jár, a beállításokon és az aerodinamikán azonban rengeteg múlik, a végsebesség nem minden. Az viszont látható, hogy a Honda mellett a Renault is felzárkózott a teljesítményt illetően, a franciáknál viszont még hiányzik a megbízhatóság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: