DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rossi máris rajong Leclerc-ért

A motorversenyzés egyik legnagyobb ikonja kétségkívül Valentino Rossi, aki negyven évesen is felveszi a tempót a fiatalokkal. Ezúttal a Ferrari döntését dicséri, hogy le merték igazolni Charles Leclerc-t.

A MotoGP-ben kevésbé lehetünk hozzászokva, hogy egy élversenyző negyven felett is tovább húzza a gázt, ráadásul Valentino Rossi esetében itt nem is sétamotorozásról beszélhetünk, a Doktor ugyanis továbbra is a közvetlen élmezőny tagja, az elmúlt hétvégén, Argentínában például nagy csatában a második helyen végzett.

A Rossi-Ferrari kapcsolat nem új keletű, már több, mint egy évtizeddel ezelőtt tesztelt a Scuderia autójában (többször is), de végül nem váltott négy kerékre, maradt a motorversenyzés világában. Akkoriban az a hír járta, hogy amint Michael Schumacher visszavonul, az olasz sztár érkezhet a helyére, ám ez nem történt meg.

Igencsak megmozdult az évek óta a Ferrarinál látott állóvíz azzal, hogy tavaly ősszel az olaszok Kimi Raikkönennel nem hosszabbítottak szerződést, helyette a fiatal, agilis, ám kissé tapasztalatlan Charles Leclerc mellett tették le a voksukat, aki a juniorszériákban, valamint 2018-ban az Alfa Romeo pilótájaként is meggyőző teljesítményt nyújtott.

Rossi több ízben is tesztelte a Ferrarit


A Ferrarinál is azonnal felvette a ritmust, sőt a tesztek és az első két versenyhétvége alapján már most igen sokan jobbnak tartják a fejben továbbra sem ott levő Sebastian Vettelnél. Valentino Rossi ezt ugyan nem állítja, de nagyon örül, hogy a Scuderia a fiatal monacóit huszonegy évesen is le merte szerződtetni. Már második versenyhétvégéjén megszerezte első pole-pozícióját és csak egy motorhibán múlott, hogy vasárnap ne verje tönkre a teljes mezőnyt.

„Boldog vagyok, mert a Ferrari erős, jó látni, hogy egy ilyen fiatal srác, mint Charles Leclerc, ennyire jól vezet. Alig érkezett meg és máris nagyon erős. Úgy vélem, ez jó a Ferrarinak is. Jó ideje ott vannak az élmezőnyben, de korábban inkább olyan pilótákra építettek, akik már előtte is bizonyítottak, például Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Michael Schumacher” – nyilatkozta a Doktor a La Gazzetta dello Sport című lapnak.

„Ezúttal viszont a fiatalságra szavaztak és ő (Leclerc) azonnal villámgyors tud lenni, ami a rajongóknak is csak öröm” – tette hozzá a kilencszeres világbajnok motoros ikon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: