DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc hamarosan első számú lehet a Ferrarinál

Bár a téli szünetben még Sebastian Vettelt tartották házon belül kedvezményezettnek, a szakértők figyelmeztetnek, ha a német nem kapja össze magát, a Ferrari hamarosan Leclerc mögé áll be.

Bármilyen istállónál fordult is meg eddig Sebastian Vettel, hozzászokhatott, hogy egyértelműen első számú versenyzőként kezelik csapaton belül. A Toro Rossónál nem volt problémája, a Red Bullnál is aránylag könnyedén utasította maga mögé Mark Webbert, igaz, négyszeres világbajnokként a fiatal Daniel Ricciardóval már meggyűlt a baja, utána gyorsan tovább is állt a Ferrarihoz.

Mind a négy közös évükben jobban teljesített Kimi Raikkönennél, de az első háromhoz képest tavaly már jóval ingadozóbb produkcióval rukkolt elő, amit korábban nem szokhattunk meg a négyszeres világbajnoktól. Míg 2017-ben sokkal inkább volt köszönhető a világbajnoki cím elvesztése a Ferrari stratégiai és technikai hibáinak, tavaly erről már nem volt szó, Vettel autója egyszer sem mondta fel a szolgálatot, annál többször hibázott a versenyző.

Legalább féltucat alkalommal követett el látványos vezetői hibát (a legfájóbb ebből a Német Nagydíjon eldobott biztos győzelme volt), rengeteg pontot eldobva ezzel. Közben a gárdán belül is kissé kényelmetlenné vált a helyzete, korábbi, birkatürelmű csapattársa, Kimi Raikkönen ugyanis távozni kényszerült az Alfa Romeóhoz, megkapta helyette a kiváló tehetséggel megáldott, fiatal és agilis Charles Leclerc-t.

A Ferrari hamarosan beállhat Leclerc mögé - Martin Brundle szerint


Ausztráliában a csapatutasítás megmentette a német pilótát az előzéstől, Bahreinben már nem, a fiatal monacói megelőzte és el is illant messzire. A versenyt is könnyedén megnyerte volna, miközben Vettel a Hamiltonnal való csatározásban ismét elvesztette hidegvérét, megperdült és alaposan visszaesett. Nico Rosberg is hitetlenkedve figyeli, hogy ismét a tavalyi, rengeteget hibázó Vettelt látjuk, de a Sky F1 másik szakértője, Martin Brundle is úgy véli, már nem sokáig tart a türelem a német felé a Ferrarinál.

Valóban hamarosan az ifjú monacóit láthatjuk a Ferrari vezérpilótájaként? „Leclerc előbb-utóbb a Ferrari vezérpilótájává válhat. Talán lesznek olyan pillanatok esős versenyeken, vagy más nehezebb napokon, amikor Sebastian Vettel tapasztalata kifizetődik majd. De nem tart már sokáig és Leclerc válik az első számú versenyzővé a Ferrarinál” – fogalmazott Brundle.

Ti hogy döntenétek Mattia Binotto helyében? Kezdje el vezérpilótaként kezelni az eddig kiemelkedően jól teljesítő Charles Leclerc-t a Scuderia már most, vagy adjanak még türelmi időt Sebastian Vettelnek, hogy összeszedje magát? Vettel nemrég beszélt a lehetséges visszavonulásról, az utóbbi egy évben mutatott formája pedig nem éppen arról árulkodik, hogy fejben teljesen a maximumot tudná kihozni magából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: