DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel 2020 végén visszavonulhat

A jövő év végéig élő szerződéssel rendelkezik Sebastian Vettel a Ferrarival, de egyáltalán nem biztos abban, hogy utána is marad a száguldó cirkuszban. A szabályváltozásokon rengeteg múlhat.

2021 újabb nagy sarokpont lehet a Formula-1 történetében, akkorra tervezi ugyanis az FIA az újabb, komolyabb szabályváltozásokat. Nem egyszerű menet, ugyanis a sorozat tulajdonosai és a gyártók érdekei között elég gyakori az ellentmondás, komplett csapatok fenyegetőztek már többször is a kivonulással (köztük a Ferrari és a McLaren is).

Sebastian Vettel jelenleg a 13. szezonját tölti Formula-1-es pilótaként és a jövő év végéig rendelkezik szerződéssel a Scuderiánál. 2020 végére már harminchárom éves lesz, több, mint 250 versennyel a háta mögött. A Liberty Media 2017-ben vette át az irányítást Bernie Ecclestone-tól és az új irány egyelőre nem az, ami túlzottan tetszene a rutinos német pilótának.

Vettel 2020 végén kiszállhat a száguldó cirkuszból


„Amiben egészen biztos vagyok az, hogy ebben az évben és a következő szezonban versenyezni akarok, utána azonban fogalmam sincs, mi lesz az új szabályokkal. Senki nem tudhatja még. Mindenesetre nem mondhatnám azt, hogy nem fogok távozni csak amiatt, hogy Formula-1-es pilóta maradjak, nem maradok mindenáron” – hintette el a visszavonulás lehetőségét Sebastian Vettel a The Times című lapban.

„Rengeteg értékes dolog vett itt körbe, de ezek már csak részben találhatóak meg. A Formula-1 már sokkal inkább egy show és üzlet, mint sport. Igaz, ezt sok más sportágra is elmondhatjuk. A Formula-1-ben egyértelműen látható, hogy maga a sportoló egyre kisebb szerepet játszik” – fogalmazott Vettel.

Vettel korábban hozzászokhatott ahhoz, hogy csapaton belül egyértelműen elsőszámú versenyző, most azonban Charles Leclerc kemény dió lehet a négyszeres bajnoknak, ami tovább növelheti a lehetőségét egy esetleges távozásnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: