DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 5. kedd

szabályváltozások

Ocon: Nem élveztem a vezetést, 2021-ben jobb volt

Kritizálta az új szabályváltoztatások alapján kialakított autók vezethetőségét Esteban Ocon. A francia bevallotta: nem volt élvezetes az Alpine A522-t vezetni, hiányolja a 2021-es autót.

részletek

A Ferrari esélyeit csinálták ki az évközbeni szabálymódosítgatások?

Bár a csapatfőnök még néhány napja is igyekezett cáfolni, hogy a Belga Nagydíjtól életbe lépett, szigorított technikai direktíva miatt estek vissza a vörös autók, egyre inkább úgy tűnik, így történt.

részletek

Rosberg: A pattogás témája nagyrészt politika

Nico Rosberg úgy véli, hogy a hátrányban levő csapatok inkább felnagyították, a remeklők pedig elhallgatták a pattogás okozta egészségügyi kockázatokat és problémákat. Itt is a politika dominál.

részletek

Öt csapat, akik benézték az új szabályokat

Amikor új szabályoknak kell megfelelni az F1-ben, mindig nagy a bizonytalanság. Vékony a határ valami egyedülálló innovatív ötlet és a teljes vakvágány között. Ezek a csapatok mellényúltak.

részletek

Horner: Lehet kavarodás az erősorrendben

A Red Bull F1-es csapatvezetője arra számít, hogy több csapat is meglepetést okozhat az új szabályokat hozó 2022-es szezonban, miközben őket és a Mercedest a tavalyi vb-harc is hátráltathatja.

részletek

Ferrari: 2023-ra felül kéne vizsgálni az új szabályokat

A Scuderia sportigazgatója azt reméli, 2023-ra újra változnak némileg a szabályok, mert így nehéz lesz aerodinamikailag igazi különbséget kihozni az autók között, a mérnökök keze meg van kötve.

részletek

Verstappen: Ostobaság lenne dobni az idei évet 2022-ért

A holland szerint nagy esélyük van a jelenlegi szezonban az F1-es vb-címre, ezért a jövőre érkező új autók ellenére is bízik benne, hogy a Red Bull nem állítja le az idei versenygép fejlesztését.

részletek

2022 hátulütőjére figyelmeztet Wolff

A Mercedes-főnök elmélete szerint ha a szabályok változatlanok, a mezőny idővel kiegyenlítődik, a jövő évi jelentős változások azonban azt eredményezik, hogy a különbségek megnőnek – valaki nagy előnybe kerülhet az élen, bár nincs kőbe vésve, hogy a Mercedes lesz az.

részletek

A Mercedes a Red Bullt próbálta másolni?

A Red Bull feltűnően jól mozgott a pályán Bahreinben, ellenben a Mercedes nagyon bizonytalannak mutatkozott. Sokak számára úgy tűnik, a Mercedes Newey-t másolná, de nem sikerül.

részletek

Hivatalos: Elhalasztják a 2021-es szabályokat, kivéve egyet

Egy évvel később, 2022-ben jön az új Formula-1-es szabályrendszer, a költségplafont azonban már jövőre bevezetik. Ez furcsa helyzetet szül, egyes komponensek fejlesztésének befagyasztásával 2021-ben.

részletek

Wolff: Különösen nehéz lesz a 2020-as év

A Mercedes csapatfőnöke szerint nagyon nehéz lesz megtalálni a megfelelő egyensúlyt az idei és a teljesen új szabályokat hozó következő idényre vonatkozó fejlesztések között.

részletek

Elvennék a Ferrari vétójogát 2021-től

Különleges bánásmódban részesül a Scuderia a Formula-1-ben, akár egyedül is megakadályozhatott bármilyen szabálymódosítást egyedi vétójogával. 2021-től könnyen lehet, hogy ezt elveszíti.

részletek