DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Talán a legjobbam is kevés lett volna

Kitűnő teljesítményt nyújtott Charles Leclerc, ennek köszönhetően besöpörte élete első pole-pozícióját. Négyszeres bajnok csapattársa sportszerűen elismerte, a monacói egyszerűen jobb volt nála.

Úgy fest, azoknak lesz igazuk, akik az idény előtt úgy gondolták, Charles Leclerc valóban nagy fenyegetést jelent majd Sebastian Vettel számára a Scuderia istállón belül. A fiatal, alig huszonegy éves monacói a téli teszteken és Melbourne-ben is tartotta négyszeres világbajnok csapattársa tempóját (sőt, Ausztráliában talán meg is előzhette volna).

Bahreinben pedig az újjáéledő Ferrarit rögtön az első rajtkockába repítette. Vettelnél ugyan több probléma is akadt a kvalifikáción (például a Q2-ben forgalomba került, még egy szett gumit el kellett használnia, így a harmadik szakaszban csak egyetlen mért köre lehetett), mégis úgy érzi, hogy Leclerc annyira jó volt, hogy valószínűleg a gondok nélkül is mögötte végzett volna.

Vettel nem keres kifogásokat, szerinte jobb volt Leclerc


Az időmérő edzés után egyébként így sem volt igazán csalódott a német, hiszen a két Ferrari még a malőr ellenére is kibérelte az első sort. „Ez nem éppen az én napom volt, de néha megesik az ilyen. Gratulálok Charles-nak. Amikor még a kvalifikáció után a rajtrácson álltunk, mondtam neki, hogy élvezze ki ezt a pillanatot, mert ez az ő napja” – nyilatkozta Sebastian Vettel a sajtótájékoztatón Bahreinben.

„Számomra nem alakult éppen a legideálisabban az időmérő, de ha még úgy is lett volna, akkor is rettentően nehéz lett volna ma legyőznöm őt. Pályafutásom első pole-pozíciója elég régen történt már, de olyan nap, amit sosem fogok elfelejteni” – ismerte el a négyszeres világbajnok, aki szerint lehet, hogy a mostani kvalifikáción Leclerc ellen a legjobbja is kevés lett volna.

Láttunk már olyat többször is, hogy a tanítvány legyőzi mesterét. Az egyik leghíresebb eset a nyolcvanas évek első felében esett meg a rutinos John Watson és a fiatal Alain Prost között a McLarennél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: