DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 26. hétfő

Fiatalok

Akadémisták – A Ferrari reménységei

Miközben az F1-es istállók a szezonra készülnek, a juniorcsapatok összeállítása is lassan kialakul – sorozatunkban sorra vesszük az akadémiákat, a Ferrarival kezdünk.

részletek

Hakkinen: Annak idején félreismertem Verstappent

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen belátta, hogy hibázott, mikor annak idején fiatal kora miatt bírálta Verstappent. Fiatalon ő is késznek érezte magát az F1-re, de akkor még más idők jártak.

részletek

Legyél az ország legjobb fiatal sofőrje!

A Magyar Autóklub az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) támogatásával nagyszabású közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt hirdet 18-26 év közötti fiatalok számára.

részletek

Sajtó: Jövőre minden pilóta kihagyhat egy-egy szabadedzést

Német sajtóértesülések szerint 2022-től bevezetésre kerül, hogy az év során minden istálló összesen kétszer, fiatal pilótával kell, hogy teljesítse az első szabadedzést egyik autójával.

részletek

Ingyenes vezetéstechnikai tréning a kisgyermekes anyukáknak és fiataloknak

A feszített tempójú napi rutin kialakítása nem ismeretlen a kisgyermekes szülők számára, hiszen amikor visszatérnek dolgozni, hirtelen rengeteg feladatot kell 24 órába besűríteniük. Azok az anyukák, akik autót vezetnek, amellett, hogy könnyebben találnak munkát, időt is spórolnak, hiszen gyorsabban tudják mindennapi teendőiket elintézni. A jogosítvány megszerzését sokan nem csak pénzügyi okokból halogatják: a Groupama Biztosító friss kutatása szerint a kisgyerekes anyukák egyharmadát a vezetéstől való félelem tartja vissza a jogosítvány megszerzésétől.

részletek

Miller: A Ducati bennem látja Marquez legyőzőjét

A bolognaiak minap bejelentett új gyári motorosa úgy látja: mindenhol megindult a fiatalítás, és büszkévé teszi, hogy az olasz márka vele kívánja felvenni a harcot a Honda domináns spanyoljával.

részletek

Az új generáció „hamar ki fog égni”

Az F1-be özönlő fiatal pilóták miatt minden eddiginél alacsonyabb a mezőny átlagéletkora, ám egy korábbi versenyző szerint ők nem fogják olyan sokáig húzni, mint például Raikkönen.

részletek

Hamilton: Mindig én voltam az egyetlen fekete

Lewis Hamilton szerint semmi új nincs abban, hogy az ő hátán van a céltábla az F1-ben, mert egészen kiskora óta így versenyzett mindig, volt ideje megszokni ezt a helyzetet.

részletek

Hogyan lesz autójuk a fiataloknak?

A fiatalok 28 százalékának van autója, és közel ugyanennyien, 23 százalékuk tervezi azt, hogy autót vásárol a következő 3 évben - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Az autóvásárlást tervezők 63 százaléka saját forrásból oldaná meg a beruházást, 28 százalék azonban legalább a felét hitelből fizetné. Ez utóbbi rekordértéket jelent a felmérés történetében. Az autóvásárlást átlagosan havi 35 ezer forintos fix törlesztésű hitelből finanszírozzák a K&H-nál az érintettek.

részletek

Vettel: Sajnos az átlagembereknek lehetetlen bekerülni

Sebastian Vettel reméli, hogy Nico Hülkenberg talál magának ülést a jövő évre, egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy átlagos pénzügyi háttérrel lehetetlenné vált, hogy egy fiatal versenyezhessen.

részletek

Verstappen akár Leclerc csapattársa is lenne

Max Verstappen nem zárja ki, hogy Charles Leclerc-rel egy istállónál versenyezzen. Úgy véli, lennének súrlódások, de jól tudnának együtt dolgozni. Ez vajon felhívás keringőre a Ferrarinak?

részletek

Gender Racing: A fiatalokkal a frontvonalban

Az utolsó pillanatokban derült ki, hogy az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB hétvégi fordulóján a Gender Racing Team a Slovakiaringen három versenyzővel áll majd rajthoz.

részletek