DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Hírösszefoglaló

Célkeresztben a fiatalok – szombati F1-es hírek és sztorik

Raikkönen örül a fiataloknak, senki nem ellenzi a juniorok különversenyét, a Williams idő előtt szeretné megkapni Sainzot – szombati F1-es hírek és sztorik.

Úgy alakult, hogy szeptember első szombatján túlnyomórészt olyan hírekről és sztorikról számolhattunk be, melyek így vagy úgy fiatal versenyzőkhöz, leendő F1-es pilótákhoz kapcsolódnak. Kimi Raikkönen kisfia, Robin persze még a nagyon-nagyon fiatal versenyző kategóriába tartozik: a finn klasszis úgy nyilatkozott róla, hogy adódik valami komolyabb lehetőség Robin számára, de egyelőre az a legfontosabb, hogy élvezze a gokartozást.

robin-raikkonen



Az Olasz Nagydíjra kilátogató világbajnok egyúttal a 2025-re F1-es szerződést kapó Andrea Kimi Antonelliről is beszélt, akit kimondottan örömmel lát az F1-ben, ahogy más fiatalokat is, és azt is hangsúlyozta, hogy szükség volt már egy újabb olasz pilótára.

A Mercedes újonca kapcsán Toto Wolff arról beszélt, hogy annak idején Russellt túl sokáig hagyták a Williamsnél, és nem akarták még egyszer elkövetni ezt a hibát, de tudja, hogy így Antonelli minden rossz megmozdulása a reflektorfényben lesz.

wolff-antonelli

Annak érdekében, hogy azok a fiatal versenyzők is több lehetőséghez jussanak, akik egyelőre nem kapnak F1-es ülést, az F1 Bizottságban felmerült, hogy a szezonzáró után egy különversenyt tartsanak a juniorpilótáknak – s mint Wolff elmondta, az elképzelés ellen senki sem tiltakozott.

FormulaPlusz rovatunkban egy rövid összeállítást közültünk arról, hogy ha tényleg megrendeznék ezt a versenyt már ennek a szezonnak a végén, akkor kik ülhetnének az egyes csapatok autóiban?

hadjar-fp1

Oscar Piastri már nem juniorversenyző, de mivel az F1-es mezőny legfiatalabbjai közé tartozik, Andrea Stella csapatfőnök teljes joggal mondhatta, hogy övé a jövő – ami ebben a kontextusban azt is jelenti, hogy ha támogatja Norrist a bajnoki küzdelemben, az befektetést jelent a számára hosszú távon.

És ha már Norris: a McLaren brit versenyzőjét Helmut Marko doktor egy podcastben Fernando Alonsóval kapcsolta össze, minthogy ők voltak az a két versenyző, akiket hiába próbált megszerezni a Red Bull valamelyik csapatához.

norris-piastri-monza

Még három F1-es sztori máról: Max Verstappen Fernando Alonsót és Nyck de Vriest választaná csapattársának, ha a Le Mans-i 24 órásra készülne; a Williams szeretné az év vége előtt „elkérni” Sainzot a Ferraritól; George Russell úgy nyilatkozott, hogy nem garancia az erős Mercedes-motor a 2026-os sikerre, hiszen a McLaren is ugyanazt az erőforrást fogja használni.

A San Marinó-i Nagydíjat teljesíti ezen a versenyhétvégén a MotoGP: miután Pecco Bagnaia megszerezte a rajtelsőséget, Jorge Martin pedig csak a második sorba kvalifikálta magát, minden adottnak tűnt, hogy az olasz faragjon a hátrányából, ám spanyol riválisa szenzációs rajtjának köszönhetően azonnal élre állt a sprinten, s többé vissza se nézett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: