DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

A „régi” Kimi örül az „új” Kiminek

Kimi Raikkönen kifejezetten örül Antonelli és a többi újonc F1-es szerződésének: a finn klasszis szerint az is nagyon fontos, hogy újra lesz olasz pilóta a bajnokságban.

A monzai futamra kilátogató Kimi Raikkönen az F1 hivatalos honlapjának adott interjújában magánjellegű témák mellett a sportágban tapasztalható őrségváltásról, az újoncok érkezéséről is beszélt, aminek az adott aktualitást, hogy szombaton épp a paddockba érkezése előtt jelentették be Andrea Kimi Antonelli Mercedes-szerződését.

„Épp akkor hallottam, hogy bejelentették, amikor megérkeztünk, ez nagyszerű!” – mondta erről a finn. „Sok új arc, sok új versenyző érkezik jövőre, ami jó az F1-nek és az is nagyszerű, hogy lesz egy olasz a bajnokságban. Szerintem ezzel mindenki jól jár” – folytatta Raikkönen, akit arról is megkérdeztek, lenne-e valamilyen tanácsa a 18 éves olasz számára.

tv-raikkonen-mercedes-11



„Biztos vagyok benne, hogy tudják, hogyan kell őt felkészíteni. Persze manapság már vannak szimulátorok, amikor viszont én kezdtem, még nem volt ilyesmi, csak beugrottál és elindultál” – fejtette ki Raikkönen, aki szerint ma könnyebb az F1 felé vezető utolsó lépcsőn fellépni:

„Szerintem manapság sok szempontból egyszerűbb lett, sokat lehet tesztelni, hogy felkészülj. Minden jót kívánok nekik és a többieknek is” – mondta Raikkönen, aki debütálás idején nem volt különösebben fiatal, hiszen akkor is „csak” minden idők 19. legifjabb F1-es pilótája volt, tapasztalata viszont igen csekély volt, hiszen mint köztudott, mindössze 23 formulaautós futamot teljesített, mielőtt leigazolta a Sauber.

tv-raikkonen-mercedes-12

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: