DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Wolff: Antonelli hibái szem előtt vannak

Russellt túl sokáig hagyták a Williamsnél, és nem akarták még egyszer elkövetni ezt a hibát: Wolff tudja, hogy Antonelli minden rossz megmozdulása a reflektorfényben lesz.

A Mercedes a múlt héten jelentette be, hogy Andrea Kimi Antonelli lesz George Russell csapattársa a 2025-ös szezonban, amit egy kissé kellemetlen „közjáték” előzött meg, ugyanis a fiatal olasz az előző nap tíz perc után összetörte az autót karrierje első FP1-én. Az eset nagy visszhangot kavart, jóval nagyobbat, mint ha egy mezőny végi csapat autóját zúzza rommá egy fiatal – de mint Toto Wolff csapatfőnök elmondta, tisztában voltak azzal, hogy minden hiba a reflektorfénybe kerül.

antonelli-russell



„Alighanem megtanultuk a leckét, mivel George talán túl sokáig volt a Williamsnél” – utalt Russell az akkor (is) az egyik sereghajtónak számító csapatnál töltött három évére. „Elkövetett néhány hibát a Williamsnél, ami szintén látható volt, de mivel Kimi esetében felgyorsítottuk a folyamatot, a hibái sokkal láthatóbbak lesznek, hiszen egy Mercedesben ül. De teljes mértékben készen állunk erre a befektetésre.”

Wolff ezt követően a Mercedes juniorprogramjának agytrösztjét, Gwen Lagrue-t méltatta, akinek (és persze munkatársainak) a tehetségek felfedezése köszönhető. „Az, hogy ez a két srác, a Mercedes korábbi juniorjai most az F1-ben vannak, igazán nagyszerű dolog, és ez a juniorcsapat munkájának bizonyítéka.”

wolff-antonelli

„Azt hiszem, a legtöbb dicséretet az akadémiánkat irányító Gwen és csapata érdemli, mert már nagyon fiatal kortól kezdve képesek felderíteni a tehetségeket. Mi, a Mercedes, nem találtuk volna meg Kimit” – mondta, majd felidézte a már-már legendás történetet Russellről, aki gyakorlatilag beajánlotta magát a Mercedeshez:

„George szó szerint ránk talált. Felvette a legjobb öltönyét, és eljött hozzám az irodámba egy PowerPoint prezentációval! Jó, hogy most, 2024-ben itt tartunk, van két nagyon komoly juniorversenyzőnk, akiket pályafutásuk nagyon korai szakaszától kezdve támogatni tudtunk” – mondta 2025-ös párosáról az osztrák csapatvezető.

antonelli-wolff-russell

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: