DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hakkinen: Annak idején félreismertem Verstappent

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen belátta, hogy hibázott, mikor annak idején fiatal kora miatt bírálta Verstappent. Fiatalon ő is késznek érezte magát az F1-re, de akkor még más idők jártak.

Mika Hakkinen 22 esztendősen került be a Formula-1-be, ami az ő idejében még korainak is számított, manapság azonban már tizenévesek is lehetőséget kaptak, hogy bizonyítsanak a motorsportok legnagyobb színpadán.

Max Verstappen érkezését követően, aki 17 évesen kapott profi szerződést a Toro Rossótól, az FIA azt a szabályt hozta, hogy többé 18 év alatti pilóta nem versenyezhet az F1-ben. Akkor a holland kapott hideget-meleget a sajtótól, akárcsak Mika Hakkinentől, aki azóta belátta: tévedett.



„Magam is kritizáltam őt mikor megérkezett, mert még túl fiatalnak gondoltam, de nagyon örülök neki, hogy tévedtem, és ez segített megérteni számomra, hogy érdemes meghallgatni a fiatal lányok és fiúk szavára és hogy a mai fiatalok már sokkal hamarabb készen állnak” – mondta a finn a Motorsportnak.

„Max nagyszerűen teljesít, és amikor én voltam 16-17 éves és gokartoztam, úgy éreztem, nagyon jól teljesítek és készen állok bármire, akár arra is, hogy a motorsport csúcsán versenyezzek. Akkoriban még azonban nem úgy néztek egy fiatal srácra az emberek, mint manapság. Ma már más világot élünk, hiszen minden más sportban, de még az üzletben és az élet egyéb területein is egyre inkább teret hódítanak a fiatalok.”

„A technológiai fejlődés egyben azt is jelenti, hogy ma már gyorsabban felnőnek a gyerekek, hamarabb készen állnak a legkülönbözőbb kihívásokra, ma pedig már a csapatok is sokkal szervezettebbek. Saját akadémiájuk van, így könnyebb is a fiatalok dolga, hogy bekerüljenek ebbe a közegbe.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: