DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg Verstappenre tenné a pénzét

Bár Nico Rosberg szerint 2019-ben is Lewis Hamilton a világbajnoki cím elsőszámú várományosa, ha fogadni akarna, a Max Verstappenre, esetleg Charles Leclerc-re tenne pénzt. Elveszítené?

Hétfőn felbőgtek a motorok Barcelonában, ahol a 2019-es Formula-1-es világbajnokságra készülnek a csapatok (egyelőre a Williams kivételével) az első négynapos teszteléssel. Fernando Alonso távozásával három világbajnok maradt a mezőnyben: Lewis Hamilton (ötszörös), Sebastian Vettel (négyszeres) és Kimi Raikkönen (egyszeres) bajnokként versenyez.

Alonso egyébként jelen van a tesztelésen, de Zak Brown, a McLaren első embere szerint csak fejhallgatót vesz fel, bukósisakot (egyelőre) nem. A 2016-ban a tabella első helyén végző, ám utána rögtön visszavonuló Nico Rosberg változatlanul figyelemmel kíséri a száguldó cirkusz eseményeit, olyannyira, hogy az RTL televízió szakértőjeként személyesen is jelen van a versenyhétvégéken.

Egy sajtótájékoztató keretében a Mercedes egykori pilótája ismét volt csapatát tartja a legesélyesebbnek, mégsem rájuk tenné a pénzét. A jelek szerint nem könyveli el előre egykori brit csapattársa végső győzelmét.

Rosberg számára Hamilton az első számú favorit, de nem rá fogadna


„Számomra egyértelműen Lewis Hamilton a legnagyobb favorit idén is, hogy megszerzi hatodik világbajnoki elsőségét. 2018-ban láthatóan foghatatlan volt, annyira jól vezetett és csapata is remek munkát végzett. Úgy gondolom, hogy legnagyobb kihívója ismét Sebastian Vettel lesz. Ugyanakkor, ha játékos kedvű lennék, talán Max Verstappenre vagy Charles Leclerc-re tenném a pénzem. Kívülállóknak tűnnek, de képesek lehetnek óriási meglepetést okozni” – taglalta az esélyeket Nico Rosberg a Speedweek.com szakoldal hasábjain.

„Szerintem az aerodinamikai változások komoly potenciált rejtenek a váratlanul előretörők számára. Nem tudhatjuk, talán éppen a Red Bull Racing lesz az a csapat, amelyet idén meg kell verni. Izgalmas, amikor a karosszériát újra a nulláról kell felépíteni. Jelenleg még senki nem tudja megmondani, hogyan is néznek ki az erőviszonyok” – tette hozzá 2006 világbajnoka.

A Red Bull-Honda és a Ferrari mindenesetre az első tesztnapot remekül teljesítette Barcelonában. Vettel a legjobb időt autózta és problémamentesen tett meg rengeteg kört. Verstappen szintén számtalan kört pakolt a Red Bull-Hondába anélkül, hogy az autóval bármi gond lett volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: