Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 15. hétfő

Világbajnok

Az utóbbi 30 év utolsó futamos világbajnokai

A modern kori Formula-1-ben gyakran előfordult, hogy a szezonzárón dőlt csak el, ki nyeri a világbajnoki címet. Voltak egészen drámai esetek is, 2021-ben is jó eséllyel az utolsó futamon születik döntés.

részletek

Hill: Ez úgy tűnik, Verstappen bajnoki címe lesz

Az 1996-os bajnok semmiképpen nem szeretne előre eredményt hirdetni, de úgy véli, ha Hamilton nem kezd villámgyorsan a győzelem útjára lépni, biztosan veszít. Márpedig a Red Bull nagyon erős.

részletek

Retro – Vettel kétszeres világbajnok

2011-ben ezen a napon szerezte meg második világbajnoki címét Sebastian Vettel, ám nem csupán számára kedves ez a dátum. Az öt évvel későbbi október 9-e a Mercedes életében is mérföldkő.

részletek

„Russell legyen világbajnok a Mercedesszel, majd a Williamsszel is”

Úgy tűnik, nyílt titok, hogy George Russell jövőre Lewis Hamilton csapattársaként versenyez a Mercedesnél. A Williams csapatfőnöke arra vágyik, hogy majd visszatér és velük is nyer.

részletek

Verstappen tudja, hogyan nyerheti meg a bajnokságot

Lewis Hamilton idén nagy vetélytársra lelt a feltörekvő, kiváló holland versenyzőben, hosszú idő után először idén nem lesz sétagalopp a címvédés. Verstappen tudja, hogyan akadályozhatja meg ebben.

részletek

Kevésbé ismert érdekességek Kimi Raikkönenről

Rengeteg rajongó kedvence a negyven felett járó finn jégember a Formula-1-ben. Teljesen elütő stílusa és remek vezetési tudása most is nyilvánvaló, de vajon tudtuk-e róla a következő érdekességeket?

részletek

Rosberg: Én megvertem Hamiltont azonos autóval

A 2016-os világbajnok szerint az utóbbi évek sikersorozata mutatja igazán, mekkora tett volt részéről, hogy öt esztendővel ezelőtt elpáholta Lewis Hamiltont azonos technikával.

részletek

Így lehet már hétvégén világbajnok a Mercedes

A hibrid éra 2014-es kezdete óta nem talált legyőzőre a Mercedes, ez pedig idén sem lesz másképp. A Portugál Nagydíjon, akár már öt futammal a szezon vége előtt bebiztosíthatják a világbajnoki címet.

részletek

Sajtó: Raikkönen újra aláírt az F1-ben

Bár a szakértők arra számítottak, hogy Kimi Raikkönen az idény végén befejezi pályafutását, a legfrissebb sajtóértesülések szerint nem így lesz, a Jégember jövőre is folytatja a Formula-1-ben.

részletek

Hamilton: Én vagyok az első munkásosztályú, fekete bajnok

A hatszoros F1-es vb-győztes britet büszkévé teszi, hogy egy lakótelepről jutott fel egy alapvetően tehetős emberek által uralt sport csúcsára, ahogy az is, hogy ezzel másokat inspirálhat.

részletek

Öccse reméli, Niki Lauda békére lelt

A háromszoros világbajnok halálának évfordulója alkalmából megszólalt öccse, Florian Lauda, aki felidézte az utolsó személyes beszélgetésüket, és visszaemlékezett fivére utolsó heteire.

részletek

„Kubica világbajnok lehetett volna”

Robert Kubica karrierjét teljesen kettétörte 2011-es ralibalesete, amiből tökéletesen sosem épült fel. A Mercedes csapatfőnöke szerint a súlyos sérülés nélkül ma már biztosan világbajnok lenne.

részletek