Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. november 26. szombat

Pénz

Ralf Schumacher: Egy pilótának 15 millió euró kell az F1-hez

A korábbi F1-es pilóta megnevezte azt a minimum árat, amire egy fiatal pilótának szüksége van ahhoz, hogy bekerüljön a Formula-1-be. Ralf Schumacher szerint az infláció csak emelhet ezen az összegen.

részletek

Horner: A csapatok kihagyhatnak pár futamot

A költségplafon miatt aggódik a Red Bull csapatfőnöke. Christian Horner azt sem tartja kizártnak, hogy a pénzügyi okok miatt egyes csapatok kihagyjanak pár futamot a szezon végén.

részletek

Hiába a csillagászati árak, Miami veszteséges volt

Hiába a brutális jegyárak és a telt ház, a Miami Nagydíjon tapasztalt fényűzés és az olyan – talán felesleges - dolgok, mint a kamukikötő nem hozták vissza az árukat, így veszteséggel zárt Miami.

részletek

Raikkönen örül, hogy kiszállt az F1 „hamis” világából

A 2021 végén visszavonult finn világbajnokot boldoggá teszi, hogy kiszállt a Formula-1-ből és az azzal együtt járó politikából és a pénz által mozgatott „hamis dolgokból”.

részletek

Mennyi pénzt tesznek zsebre 2022-ben a pilóták?

Hatalmas a szórás a pilóták fizetését illetően a 2022-es rajtrácson. Az élen továbbra is Lewis Hamilton áll, aki több, mint negyvenszer annyi pénzt zsebel be, mint a lista utolsó helyezettje.

részletek

Van olyan, amit nem tudtunk Verstappenről

Mivel a holland pilóta nagyon népszerű, így rengeteg információ jelenik meg róla folyamatosan, vannak azonban olyan tények, melyeket nem sok alkalommal említettek meg vele kapcsolatban.

részletek

Villeneuve: Miért kellene Vettelnek visszavonulnia?

Az 1997-es világbajnok egyáltalán nem érti, miért tanácsolja mindenki Sebastian Vettelnek, hogy hagyja el a Formula-1-et. Attól, hogy nem nyer, nem jelenti azt, hogy mennie kellene.

részletek

Hogyan keres pénzt a Formula-1?

A Formula-1 által generált bevétel esszenciális ahhoz, hogy finanszírozni lehessen e sportág működését. A logisztika, az autók folyamatos fejlesztése, az alkatrészek, a járművezetők és a támogatói csapat bére bizony sokba kerül, így kritikus fontosságúvá vált az elmúlt évtizedekben az, hogy megfelelő bevétele legyen a Formula-1-nek.

részletek

Az Alfa Romeo egy öt évvel ezelőtti problémát görget

Emlékszünk még, amikor a Sauber 2016-ban kis híján csődbe ment? Az Alfa nagyon is emlékszik, Kimi Raikkönenék teljesítményére ugyanis a mai napig rányomja bélyegét az akkori leállás.

részletek

Marko: Hamilton fizetése nem normális

A Red Bull főtanácsadója szerint az az összeg, amit a hétszeres világbajnok egy év alatt keres a száguldó cirkuszban, nem illik a Formula-1-hez. Hamilton túl drága lenne ehhez a sporthoz?

részletek

„A Mercedes lecsaphat Verstappenre”

Évek óta vár a lehetőségre George Russell, aki hétszeres világbajnok honfitársa miatt jelenleg nem fér be a Mercedeshez. A németek azonban könnyedén lecsaphatnak év végén Verstappenre.

részletek

A csapatok kevesebb pénzt kapnak a Libertytől

Az előttünk álló szezonban elkezdheti éreztetni első hozományait a költségvetési limit. A Liberty Media elkezdte igazságosabban elosztani a pénzeket, de van, aki csak a felét kapja meg.

részletek