DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda

Pénz

Lázadás a MotoGP-ben? – Bónuszt követelnek a motorosok a sprintekért

A gyári Ducatihoz igazolt Enea Bastianini menedzsere szerint néhány futam után „kitör a káosz”, ha a versenyzők nem kapnak extra pénzt az idén bevezetendő szombati versenyek után.

részletek

A Ferrari csapatfőnöke szigorúbb fellépést vár az F1-től

Gyorsabb és keményebb reakciót vár el a sportágtól a költségplafon túllépése esetén Frederic Vasseur. A Ferrari nemrégiben kinevezett csapatvezetője fontosnak tartja, hogy az istállók betartsák az erre vonatkozó szabályokat.

részletek

Több millió dollárral kevesebbet keresett tavaly Hamilton

Kicsúszott a Forbes listájának top 10-es élmezőnyéből a hétszeres F1-es világbajnok, aki 17 millióval keresett kevesebbet 2022-ben, mint előtte.

részletek

Verstappen kereste idén a legtöbb pénzt az F1-ben

A világbajnok közel háromszor annyit keresett, mint Charles Leclerc, Daniel Ricciardo megelőzi a listán többek között Carlos Sainzot, George Russellt és Lando Norrist is. Lewis Hamilton és Fernando Alonso a dobogón.

részletek

Ralf Schumacher: Egy pilótának 15 millió euró kell az F1-hez

A korábbi F1-es pilóta megnevezte azt a minimum árat, amire egy fiatal pilótának szüksége van ahhoz, hogy bekerüljön a Formula-1-be. Ralf Schumacher szerint az infláció csak emelhet ezen az összegen.

részletek

Horner: A csapatok kihagyhatnak pár futamot

A költségplafon miatt aggódik a Red Bull csapatfőnöke. Christian Horner azt sem tartja kizártnak, hogy a pénzügyi okok miatt egyes csapatok kihagyjanak pár futamot a szezon végén.

részletek

Hiába a csillagászati árak, Miami veszteséges volt

Hiába a brutális jegyárak és a telt ház, a Miami Nagydíjon tapasztalt fényűzés és az olyan – talán felesleges - dolgok, mint a kamukikötő nem hozták vissza az árukat, így veszteséggel zárt Miami.

részletek

Raikkönen örül, hogy kiszállt az F1 „hamis” világából

A 2021 végén visszavonult finn világbajnokot boldoggá teszi, hogy kiszállt a Formula-1-ből és az azzal együtt járó politikából és a pénz által mozgatott „hamis dolgokból”.

részletek

Mennyi pénzt tesznek zsebre 2022-ben a pilóták?

Hatalmas a szórás a pilóták fizetését illetően a 2022-es rajtrácson. Az élen továbbra is Lewis Hamilton áll, aki több, mint negyvenszer annyi pénzt zsebel be, mint a lista utolsó helyezettje.

részletek

Van olyan, amit nem tudtunk Verstappenről

Mivel a holland pilóta nagyon népszerű, így rengeteg információ jelenik meg róla folyamatosan, vannak azonban olyan tények, melyeket nem sok alkalommal említettek meg vele kapcsolatban.

részletek

Villeneuve: Miért kellene Vettelnek visszavonulnia?

Az 1997-es világbajnok egyáltalán nem érti, miért tanácsolja mindenki Sebastian Vettelnek, hogy hagyja el a Formula-1-et. Attól, hogy nem nyer, nem jelenti azt, hogy mennie kellene.

részletek

Hogyan keres pénzt a Formula-1?

A Formula-1 által generált bevétel esszenciális ahhoz, hogy finanszírozni lehessen e sportág működését. A logisztika, az autók folyamatos fejlesztése, az alkatrészek, a járművezetők és a támogatói csapat bére bizony sokba kerül, így kritikus fontosságúvá vált az elmúlt évtizedekben az, hogy megfelelő bevétele legyen a Formula-1-nek.

részletek