DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Több millió dollárral kevesebbet keresett tavaly Hamilton

Kicsúszott a Forbes listájának top 10-es élmezőnyéből a hétszeres F1-es világbajnok, aki 17 millióval keresett kevesebbet 2022-ben, mint előtte.

Közzétette szokásos sportolói éves kereseti toplistáját a Forbes, amelyen ezúttal nem találunk Formula-1-es pilótát (és semmilyen autóversenyzőt) az első tíz között. Lewis Hamilton ugyanis kicsúszott onnan: a brit „csak” a 17. legjobban kereső sportoló volt 2022-ben.

f1-hamilton-2022



A Forbes adatai szerint Hamilton összesen 65 millió dollárt keresett az előző esztendő során: ebből 57 milliót a pályán – a hivatalos fizetésével és a bónuszokkal –, 8 milliót pedig az egyéb pályán kívüli érdekeltségeiből. Mindkettő érték csökkent 2021-hez képest, amikor még 70 és 12 millió dollár volt a két érték a Mercedes hétszeres világbajnokánál, vagyis összesítve 82 millió volt a keresete, ami tehát 17 millióval esett vissza a tavalyi évre, részben természetesen a kevésbé eredményes (először maradt futamgyőzelem nélkül F1-es karrierje során) szezonjának köszönhetően.

A regnáló világbajnok, Max Verstappen is felfért a top 50-es listára: a holland megosztva a 26. pozíciót foglalja el. A Red Bull versenyzője összesen 48 millió dollárt tehetett zsebre 2022-ben: 46 milliót a pályán nyújtott eredményei révén, 2 milliót az egyéb keresetei révén.

Csak összehasonlításképp: a Forbes-lista élén a nemrég világbajnokságot nyerő labdarúgó, az argentin Lionel Messi áll 130 millió dollárral (amelyet 75-55 milliós leosztásban keresett a pályán és azon kívül), megelőzve a kosárlabdázó LeBron Jamest (121 millió dollár) és a szintén focista Cristiano Ronaldót (115 millió). A top 10 legérdekesebb szereplője Roger Federer, aki úgy végzett hetedikként, hogy gyakorlatilag semmilyen versenyen nem indult és ősszel vissza is vonult – igaz, 90,7 milliós keresetéből 90 milliót a sporton kívüli érdekeltségeivel keresett (ebben amúgy a svájci teniszező az éllovas).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: