DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Tudtam, hogy kell még egy jobb kör

Lewis Hamilton óriási csatában szerezte meg a pole-pozíciót az Egyesült Államokban. A Q3-ban az első menet után érezte, hogy még egy kicsit javulnia kell. Valóban szükség volt rá, övé az első kocka.

A két Ferrari pénteken semmit nem mutatott még a szabadedzéseken, a Mercedesek és a Red Bullok is fölényesen verték a Scuderia autóit esős körülmények között. Szombaton azonban feltámadt Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel is és Hamilton csak egy újabb varázslatos körrel tudta elhappolni előlük a pole-pozíciót (igaz, Vettel büntetése miatt tudható volt, hogy a német biztosan nem indulhat majd az első kockából).

Bár így is van miért aggódnia, hiszen a Ferrarik versenytempója és egyenesbeli végsebessége is jobbnak tűnik, mint a Mercedesé, ráadásul Kimi Raikkönen jó eséllyel kockáztatni fog a rajtnál, hogy jobban tapadó abroncsaival Hamilton elé vetődjön az első kanyarban. A helyzeti előny azonban Lewis Hamiltoné.

Lewis Hamilton kisajtolta az utolsó ezredeket is az autóból


„Nagyon szoros volt. Nem tudtam előre, mennyire leszünk egymáshoz közel. Az első menet után pontosan tudtam, hogy nehéz lenne az első helyen maradnom azzal az idővel, még tovább kellene egy kicsit javulnom, szükségem lesz egy tökéletes körre” – elemezte a Q3 történéseit Lewis Hamiton.

„Az első gyorsköröm jó volt, de még nem eléggé. A másodikból viszont tényleg mindent kihoztam, csak egy kevéssel sikerült javítanom, de pont eleget ahhoz, hogy visszakerüljek az élre. Több olyan hétvégénk is volt már, ahol az első lövés után nem tudtam már tovább javítani, itt viszont az utolsó századokat is elő kellett csalogatnom a második körömben.”

„Ezúttal makacsul gondoltam, hogy most sikerülni fog egy jobb második menet, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy sikerült” – tette hozzá a brit. Hogy mennyire volt szoros? Hamilton első gyorskörét második próbálkozásra Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel is túlszárnyalta, ám a brit még egyszer odatette magát egy 1:32,237-es körrel, amivel 0,061, illetve 0,070 másodperccel (tehát egészen minimális különbséggel) győzte le német és finn riválisát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: