DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen legnagyobb esélye a győzelemre?

Nagyon szoros csatában maradt alul Lewis Hamilton mögött, ám csapattársa büntetése miatt az első sorba kvalifikálta magát Kimi Raikkönen Austinban. Ráadásul a rajtnál előnyben lehet a Ferrarival.

Még a pénteki szabadedzéseken követte el a négyszeres világbajnok német azt a hibát, hogy nem lassított le eléggé a piros zászló előkerülésekor, így három rajthelyes büntetésben részesült. Ez valószínűleg hatalmas szeletet elvesz a vasárnapi verseny izgalmaiból, mivel a második helyett az ötödik pozícióból rajtolhat csak Sebastian Vettel, pedig a Ferrari versenytempója általában jobb, mint az időmérőn látott teljesítmény.

Éppen ez a visszasorolás hozta viszont komolyan helyzetbe Kimi Raikkönent, aki alig néhány századdal maradt le Lewis Hamilton mögött az időmérőn, Vettel büntetése miatt pedig a harmadik helyett a második kockából indulhat. Az első sorból a rajt pillanatában pedig valószínűleg lesz némi előnye a Mercedesszel szemben.

Ha Raikkönen győzni akar, le kellene rajtolnia Hamiltont


A finn az egyértelműen gyorsabb ultralágy abroncsokon rajtol, míg Hamilton az eleinte lassabb szuperlágyakon, amikbe már öt kört pakolt az időmérőn. Ha Raikkönen az első kanyarban az élre tudna keveredni, komoly esélye lenne a győzelemre, ráadásul a 25 pont megszerzésével még csapattársának, Vettelnek is segíthetne.

Nagy valószínűséggel nem is lesz óvatos a jégember a rajtnál, hiszen neki végképp nincs igazán vesztenivalója. „Mindent megpróbálok a piros lámpák kialvásakor, nekem nem nagyon van mit veszítenem. Mindenképpen jól akarok rajtolni és majd meglátom, mit tehetek. Szerintem minden rendben lesz” – nyilatkozta Kimi Raikkönen.

„Nagyon pozitív szombati napon vagyunk túl, egészen közel kerültünk a riválisokhoz. Bár az ideálistól még messze van, de nagyon jó érzés vezetni az autót. Vasárnap mindent megpróbálunk, hosszú verseny vár ránk és senki nem tudja, melyik keverékű gumi meddig bírja, mert pénteken végig esős körülmények között edzettünk. Érdekes futam lesz” – tekintett előre a veterán finn. Sok szakember szerint ez lehet Raikkönen (egyik) utolsó esélye, hogy Formula-1-es futamot nyerjen, így mindent meg fog tenni, hogy ez sikerüljön is. Ha valóban az első helyen végezne a finn korelnök, akkor több, mint öt és fél éves nyeretlenségi szériát szakítana meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: