DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen jobb rajttal megelőzhette volna a bajt

A Red Bull főtanácsadója csalódott, hogy Max Verstappen nem jött el sokkal jobban a rajttól, mivel jelentősen jobban alakulhatott volna a Japán Nagydíj, Lewis Hamiltont is megszorongathatta volna.

A bikák huszonegy éves, holland pilótája közvetlenül a két Mercedes mögül, a harmadik rajtkockából vághatott neki a Japán Nagydíjnak. Átlagos startolással megőrizte pozícióját, de egyáltalán nem volt esélye arra, hogy Valtteri Bottast (netán Lewis Hamiltont is) megelőzze a piros lámpák kialvásakor.

Ugyanakkor az erősebbnek tűnő Ferrarikkal hamarosan gondjai akadtak előbb Kimi Raikkönennel, majd Sebastian Vettellel is. Amikor a finn támadta, hibázott a sikánnál, levágta a kanyart, majd veszélyesen visszatérve nekiment Raikkönen autójának, amiért később ötmásodperces büntetést kapott.

Marko szerint jelentős előny lehetett volna egy erősebb rajt


Dr Helmut Marko szerint ez mind megelőzhető lett volna egy átlagon felüli rajttal. Mivel a verseny végén komoly esélye mutatkozott a második hely megszerzésére a büntetés ellenére is, úgyhogy valószínűleg ennél akár sokkal jobb pozícióban is végezhetett volna Verstappen.

„Max nem rajtolt rosszul, azt mondhatom, átlagosan rugaszkodott el. De igazából különösebben jól sem. Sajnos, amikor igazán szükségünk lenne rá, sosem sikerül jó rajtot vennünk” – nyilatkozta a Red Bull főtanácsadója az Auto Motor und Sport szakoldalnak.

„Ha sikerült volna Bottas elé kerülnünk, akkor Hamiltonra is nyomást helyezhettünk volna. Ebben az esetben ugyanis nem autózhatott volna gumikímélő üzemmódban. Láthattuk, hogy még lassabb sebességnél is erős hólyagosodás lépett fel az abroncsainál” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: