Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 26. szerda

StratégiaiCsoport

Kedden összeülnek az F1 döntéshozói

Fontos nap a világbajnokság jövője szempontjából: a csapatoknak bemutatják a 2021-re tervezett változásokat, melyek három fontos kategóriára különülnek el.

részletek

Nem lesz új F1-es pontrendszer jövőre

A csapatok nem bólintottak rá egyhangúlag, hogy már 2019-ben az első 15 vagy 20 helyezett pontot kapjon. Az éjszakai szerelési tilalmat illetően viszont változás történik: ezzel a leterhelt csapattagoknak kedveznek.

részletek

Döntött az F1: Megszűnnek a spórolós versenyek

A 2019-es szabályrendszerrel kapcsolatos javaslatokról tárgyalt az F1-es Stratégiai Csoport április 17-én, és meg is szavaztak néhány változtatást, amelyek megkönnyítik a versenyzők életét és izgalmasabbá tehetik a futamokat.

részletek

Vétójogával is élt a Ferrari a tegnapi ülésen

Tegnap ülésezett az F1 Stratégiai Csoportja, ennek során pedig számos téma terítékre került. Több aerodinamikai változásra is számíthatunk 2019-ben, ám nem ment minden beszélgetés zökkenőmentesen.

részletek

Megkönnyítenék a magas pilóták életét

Könnyen lehet, hogy egy 22 éves szabálytól válik meg az F1. Ma ülésezik a Stratégiai Csoport, és számos érdekes téma kerül majd terítékre. Többek között az új motorokról is szó lesz.

részletek

Mégsem marad a cápauszony jövőre

A csapatok abban a tudatban kezdték tervezni 2018-as autóikat, hogy az aeroelem maradni fog: a McLaren azonban keresztbe tett nekik, most pedig mossa kezeit: a csapatok tudták, mi szerepel a szabályzatban.

részletek

Egyre közelebb a költségvetési sapka az F1-ben

Nem csak új motorok jöhetnek, hanem pénzügyi szempontból egészen más világ köszönhet az F1-re 2021-től: a sportág első embere szerint a csapatok egyetértenek a költségvetési sapka bevezetésével kapcsolatban.

részletek

Október végén jönnek az új motorszabályok

Heteken belül bejelentik a 2021-es erőforrásokra vonatkozó tudnivalókat, és nem sokkal később a költségplafont is – írja a német sajtó. A szabályalkotást is új alapokra helyezik a Stratégiai Csoport megszüntetésével.

részletek

Feleslegessé válhat az F1-es Stratégiai Csoport

Az utóbbi napok történéseinek fényében a nagy csapatokat tömörítő testület létjogosultságáról folyik a vita a paddockban - már a működése is több kritikust szerzett magának.

részletek

Tovább gyűrűzik a Sepangban kirobbant F1-es botrány

A Stratégiai Csoport tagjai a sportág legfelsőbb vezetéséhez fordulnak tisztázásért annak a volt FIA-ellenőrnek az ügyében, aki feltételezhetően technikai megoldásaikkal a zsebében masírozna át a Renault-hoz.

részletek

Eladja a csapatok titkait a dezertőr FIA-s?

Hónapokon belül csatlakozhat a Renault-hoz az FIA távozó technikai szakembere, aki kívülről-belülről ismeri minden csapat autóját. Az istállók felháborodása folyamán Sepangban fő témává vált a Budkowski ügy.

részletek

Az FIA döntött: Halo kerül fel az autókra 2018-ban

Találkoztak az F1-es csapatok, és miután nemet mondtak mind a brit hétvégén tesztelt pajzsra, mind a halóra, a Nemzetközi Automobil Szövetség közölte velük: kötelezővé teszi az utóbbit.

részletek
Olvastad már?