DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Meghosszabbított kényszerpihenőn az F1

Az FIA egy mai tárgyalást követően bejelentette, hogy a háromhetesre tervezett kötelező leállást további két héttel meghosszabbítják, így májusig minden F1-es csapat működése szünetel.

A világban zajló válságra reagálva ma egy újabb kényszermódosítást hagyott jóvá az FIA a csapatok beleegyezésével. Ennek értelmében a minden évben kötelezően teljesítendőt leállási időszakot újabb 14 nappal meghosszabbították. Ezt az időszakot kéthetes nyári leállásként ismerjük, amelyen a rendkívüli helyzetre való tekintettel immár másodszorra módosítanak.

 sajtoszoba-f1-2020



„A Motorsport Világtanács a Formula-1-es Stratégiai Csoport, a Formula-1-es Bizottság és a csapatok egységes hozzájárulását követően jóváhagyja a kötelező leállási időszak 21 napról 35 napra történő meghosszabbítását, amit minden istállónak és motorgyártónak március, április és/vagy május hónapok során teljesítenie kell” – áll az FIA közleményében, ami kihangsúlyozta, hogy a felek közötti kommunikáció a helyzet folyamatos változását figyelembe véve állandó marad.

A korábbi előíráshoz képest szigorítás, hogy immár a motorgyártókra is érvényes a szabály, így például annak a Mercedesnek is be kell zárnia, ami az utóbbi napokban egy légzést segítő eszköz készítésére állt rá Brixworth-ben.

Eközben a szezonkezdet időpontja továbbra is bizonytalan, a legújabb sajtóértesülések szerint a Kanadai és a Francia Nagydíj sem kerül megrendezésre az eredeti időpontban, így leghamarabb júliusban rajtolhat el a mezőny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: