Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 30. szombat

Csapatok

Radikális szabályokat fogadott el az F1

A sorozat fennmaradása érdekében pénteken nélkülözhetetlen módosításokról szavaztak az F1-es csapatok. Meglepően nagy volt az egyetértés, így az új szabályok már 2021-től életbe léphetnek.

részletek

Jordan: A Mercedes két éven belül távozik

Több gyártó visszavonulását, így az F1-es élmezőny átalakulását jósolja az egykori csapatfőnök, aki szerint a Mercedes alakulata Lawrence Stroll irányítása alá kerülhet.

részletek

Meghosszabbított kényszerpihenőn az F1

Az FIA egy mai tárgyalást követően bejelentette, hogy a háromhetesre tervezett kötelező leállást további két héttel meghosszabbítják, így májusig minden F1-es csapat működése szünetel.

részletek

Különbözhet a csapatok költséglimitje

Főként erről esett szó az F1-es csapatfőnökök és a felső vezetés legújabb hétfői konferenciáján, amelyen viszont azt állítólag eldöntötték: nem halasztják még tovább a szabályváltoztatásokat.

részletek

Három csapat akart csak versenyezni

Sajtóértesülések szerint csupán a Red Bull, az Alpha Tauri és a Racing Point támogatta a versenyhétvége megrendezését csütörtök este, a törlés után azonban ők is támogató közleményt adtak ki.

részletek

Az FIA sem tudja, szabályos volt-e a Ferrari

Válaszolt az F1-es istállók tegnapi nyílt levelére az FIA. Kiderült, ők sem tudták egyértelműen bizonyítani a Ferrari erőforrásának szabálytalanságát, ezért döntöttek az alku mellett.

részletek

Eltűnhetnek az F1-ből a motorhome-ok

A spórolás jegyében a múlt ködébe veszhetnek a csapatok státusszimbólumai, az európai versenyhétvégéken használt többemeletes épületek. A karbonsemlegesség az új kulcsszó.

részletek

Az FIA 12 csapatos Formula-1-et szeretne

Az FIA elnökeként Jean Todt örülne, ha még több autó állna a rajtrácson, aminek érdekében már meg is kezdték a tárgyalásokat Chase Carey-vel, a Liberty Media pedig nyitott a létszámbővítésre.

részletek

Spanyol csapat csatlakozna az F1-hez 2021-ben

Már vezető szakemberei, sőt versenyzői is megvannak a Camposnak, melyet Monacóból finanszíroznának, miután életbe lépett a költségplafon. A csapat egyszer már felvételt nyert a Formula-1-be.

részletek

Egy ideig még várnunk kell egy új F1-es csapatra

A keringő pletykák ellenére kicsi az esélye, hogy két éven belül új csapat érkezik az F1-be, a vezetőség szerint először a 2021-es változásokat kellene stabilizálni, a bővítés még várhat.

részletek

A csapatok 24 fős mezőnyt támogatnak, az F1 kevésbé

A csapatfőnökök örömmel fogadnák új riválisok érkezését, Ross Brawn szerint azonban egyelőre elegendő a jelenlegi 20 csapat, ha lesz is bővítés, arra csak 2021 után kerül sor.

részletek

Perez: A legjobb és a legrosszabb között maximum három tized van

Sergio Perez úgy véli, a Formula-1-es mezőnyt csak az autók szakítják szét, a legjobb és a leggyengébb pilóta között legfeljebb három tizedmásodperc a különbség, legyen akár Hamiltonról is szó.

részletek
Olvastad már?