Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 6. csütörtök

Csapatok

Monacói csapat érkezhet az F1-be

Monaco F1 Racing Team néven csatlakozhat egy új istálló a Formula-1-es mezőnyhöz, kihasználva az új szabályok, a költséglimit és Domenicali nemrégi nyilatkozata adta lehetőségeket.

részletek

Podcast: Kié a legütősebb páros?

Az új szezont beharangozó sorozatunk első részében mérlegre tesszük az idei mezőny 10 pilótapárosát: kik húzzák majd egy irányba a szekeret, hol lesznek belvillongások és kié a legerősebb emberanyag?

részletek

Podcast: Az F1 10 legrosszabb csapata

Plázában tesztelt és egyetemi hallgatók által tervezett autó, múzeumból származó alkatrészek, a paddockban letartóztatott és az FIA-elnököt lenácizó csapatfőnök – nem mindennapi történeteket hoztunk!

részletek

200 milliót kérnek a csapatok az új nevezőktől

Mostantól „hígulásgátló” díjat kérnek a csapatok minden olyan projekttől, amely új istállóként szeretne a Formula-1-hez csatlakozni. Az intézkedés célja, hogy megóvják a jelenlegi nevezők értékét.

részletek

Nyolcvan főben limitálhatják a csapatok létszámát

Formálódnak a szabályok, amelyek a nézők nélküli versenyekre, úgynevezett Zárt Eseményekre vonatkoznak majd: ezek közé tartozik a csapatok személyzetének felső határa.

részletek

Radikális szabályokat fogadott el az F1

A sorozat fennmaradása érdekében pénteken nélkülözhetetlen módosításokról szavaztak az F1-es csapatok. Meglepően nagy volt az egyetértés, így az új szabályok már 2021-től életbe léphetnek.

részletek

Jordan: A Mercedes két éven belül távozik

Több gyártó visszavonulását, így az F1-es élmezőny átalakulását jósolja az egykori csapatfőnök, aki szerint a Mercedes alakulata Lawrence Stroll irányítása alá kerülhet.

részletek

Meghosszabbított kényszerpihenőn az F1

Az FIA egy mai tárgyalást követően bejelentette, hogy a háromhetesre tervezett kötelező leállást további két héttel meghosszabbítják, így májusig minden F1-es csapat működése szünetel.

részletek

Különbözhet a csapatok költséglimitje

Főként erről esett szó az F1-es csapatfőnökök és a felső vezetés legújabb hétfői konferenciáján, amelyen viszont azt állítólag eldöntötték: nem halasztják még tovább a szabályváltoztatásokat.

részletek

Három csapat akart csak versenyezni

Sajtóértesülések szerint csupán a Red Bull, az Alpha Tauri és a Racing Point támogatta a versenyhétvége megrendezését csütörtök este, a törlés után azonban ők is támogató közleményt adtak ki.

részletek

Az FIA sem tudja, szabályos volt-e a Ferrari

Válaszolt az F1-es istállók tegnapi nyílt levelére az FIA. Kiderült, ők sem tudták egyértelműen bizonyítani a Ferrari erőforrásának szabálytalanságát, ezért döntöttek az alku mellett.

részletek

Eltűnhetnek az F1-ből a motorhome-ok

A spórolás jegyében a múlt ködébe veszhetnek a csapatok státusszimbólumai, az európai versenyhétvégéken használt többemeletes épületek. A karbonsemlegesség az új kulcsszó.

részletek
Olvastad már?