DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Két Osztrák Nagydíjjal indul a szezon

Német lapértesülés szerint a Kanadai és a Francia Nagydíjat is törölni fogják, Ausztria adhat majd otthont az idei F1-es szezon első futamának. Pontosabban úgy néz ki, hogy rögtön az első kettőnek.

Az általában jól informáltnak bizonyuló Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a Kanadai és a Francia Nagydíj sem kerül megrendezésre a Formula-1-es szezon "elején", így tovább tolódik az idény rajtja. A német lap arról ír, hogy Ausztria lehet az első állomás, viszont az egyszerűség kedvéért itt rögtön két futamot is megrendeznének, így egy dupla fordulóval rajtolna el a mezőny a Red Bull Ringen.

austria



További hír, hogy Silverstone is szívesen rendezne két versenyt egymás után: a naptárban a július ötödikei Osztrák Nagydíj után két héttel kerülne sor a Brit Nagydíjra, a kettő között lehet a második osztrák futam, majd július 26-án, egy héttel a Magyar Nagydíj előtt a második brit megmérettetés is. Ez azért elég jelentős terhet jelentene mindenki számára, hiszen tényleg minden héten versenyezni kellene, utazni viszont nem nagyon, hiszen csak Ausztriába kellene eljutni a legtöbb csapatnak otthont adó Nagy-Britanniából, majd két hét múlva visszamenni ugyanoda, végül pedig Mogyoródra látogatni.

Az AMuS egyébként úgy tudja, hogy Kanadában abszolút nem akarnak F1-es futamot rendezni júniusban, a franciáknál pedig a Tour de France a nagyobb kérdés, nem feltétlenül a Francia Nagydíj - ezeket rendeznék meg júniusban az említett Osztrák Nagydíj előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: