Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 24. szombat

PirosZászló

Hamilton az újraindításokat kritizálta, a versenyigazgató visszaszólt

A hatszoros világbajnok szerint az FIA az izgalmakat, nem pedig a biztonságot tartotta szem előtt a biztonsági autós fázist követő új rajtoknál. Michael Masi ezt személyes támadásként értékelte.

részletek

Két piros zászló után törölték a makaói motorversenyt

Rendkívül zaklatottan alakult a legendás utcai viadal 53. kiírása, amelyet két baleset után töröltek a szervezők, győztest azonban mégis hirdettek – az alábbiakban visszanézhető a teljes futam.

részletek

Változtatnának a piros zászlós rendszeren

Monzában különös probléma ütötte fel fejét, a Q3 elején Kimi Raikkönen odacsapta autóját, a piros jelzésnél viszont sokáig kétséges volt, ki tarthatja meg mért körét és ki nem. Változás várható.

részletek

Verstappen: Logikus volt a taktikánk

Max Verstappen a legkevésbé sem hibáztatja csapatát, amiért ennyire későn futhatta meg utolsó gyorskörét. Már a Q1-ben is érezte, hogy rizikós lesz a közepes gumi, végül rajtavesztett.

részletek

Whiting megszólalt a Vettel-büntetés kapcsán

Az FIA versenyigazgatója szerint egyértelműen a német pilóta hibája volt a piros zászlós incidens az F1-es USA Nagydíj pénteki edzésén, amelyért a ferraris háromhelyes rajtbüntetést kapott.

részletek

Horner: A piros zászlós büntetés hülyeség

A Red Bull csapatfőnöke odaszólt a szabályalkotóknak. Szerinte óriási butaság Sebastian Vettel háromhelyes rajtbüntetése és sürgette a vezetőket, hogy az elhibázott szabályt változtassák meg.

részletek

Vettel szerint nem jogos a büntetése

Kezd végképp KO-t szenvedni Sebastian Vettel, a piros zászlós szabály megszegése miatt visszasorolják a rajtrácson a német pilótát. Ő maga nem ért egyet ezzel, szerinte igenis lelassított.

részletek

Semmi gond nem lesz az új rajtoknál

Nemrég Romain Grosjean fejezte ki aggodalmát a piros zászlós időszak utáni állórajtokkal kapcsolatban. Charlie Whiting azonban lehűtötte a kedélyeket, az aggodalom hamis tényen alapszik.

részletek

Bottas sisakját is eltalálták a törmelékek

Az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíj alatt olyan komoly problémát jelentettek a pályán heverő autódarabok, hogy piros zászlóval kellett leinteni a versenyt a takarítás idejére.

részletek

Piros zászlós balesetből a legjobbak közé - videóval

Van, aki a szabadedzéseken villant, de az időmérőn elhasal és van, aki odavágja az autót, majd az időmérőn a legjobbak közé kerül saját maga meglepetésére is. Bahreinben is megtörtént a kisebb csoda.

részletek

Hamilton nem érti a második megszakítást

A Brazil Nagydíj győztese szerint az első piros zászló még rendben volt, a másodikat azonban teljesen fölöslegesnek tartja – s nem is csak a Mercedes F1-es pilótája panaszkodott erre a verseny során.

részletek

Azonnal bevezethetik a vizes állórajtot

A Stratégiai Csoport több fontos döntést hozott csütörtökön, többek közt arról is határoztak, hogy a lehető leghamarabb el kell törölni a safety car mögüli rajtot az F1-ben – de változik a piros zászlós szabály is.

részletek
Olvastad már?