DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Büntessék a piros zászlót okozókat

A Red Bull mexikói pilótája úgy véli, nincs rendben a jelenlegi szabályozás, hogy az időmérő döntő szakaszában a megszakítást előidéző pilóták végül előttük végeznek a rangsorban.

Imolában maratoni időmérő edzés szemtanúi lehettünk. A folyamatosan változó, félig esős, félig száraz körülmények között megrendezett kvalifikáció bővelkedett a piros zászlós megszakításokban még a pénteki napon. Ugyanakkor több pilótától is elvették ezzel a lehetőséget a javításra. Sergio Perez szerint ez nincs rendjén.

„Ami a piros zászlókat illeti, abban igencsak bővelkedtünk a hétvégén. Úgy vélem, felül kellene vizsgálni az ezzel kapcsolatos szabályozást, szerintem valamilyen módon büntetni kellene azokat a pilótákat, akik olyan hibát vétenek, hogy emiatt döntő fontosságú pillanatokban előkerül a piros zászló” – idézi a Red Bull mexikói pilótáját a PlanetF1.com.

Imolában többen is úgy végeztek előkelő helyen, hogy a Q3-ban hibáztak, de Leclerc is tudna mesélni tavalyról


„Vannak olyan pályák, ahol hihetetlen előnnyel járna ugyanez, például Monacóban, csak véteni kell egy hibát és még így is megtarthatja az ember a pole-pozícióját. Az egyik ilyen hibázó például Lando Norris volt hétvégén (Kevin Magnussen is elszúrta egyik próbálkozását), de ő is előttem végzett az időmérő zárásakor. Szerintem jobb lenne, ha biztosan tudnánk, hogy ha valaki hibázik a döntő pillanatokban, megfizeti az árát.”

A tavalyi évben kicsit Toto Wolff is dohogott Monacóban, amikor az utolsó köröket azért annullálták, mert az első helyen álló Charles Leclerc a falba rakta Ferrariját. Ezzel viszont, bár összetörte autóját, meg is tarthatta első rajtkockáját (bár másnap végül egy más típusú hiba miatt el sem tudott rajtolni).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: