DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Piros zászlók: Alonso megértő, de nem érti

Fernando Alonso Bakuban utána akar járni, hogy miért intették le pirossal az Ausztrál Nagydíjat Magnussen balesete után.

Az F1-es közbeszédet az Ausztrál Nagydíj óta a hétvégéket illető tervezett átalakítások mellett a piros zászlók használata tematizálja, és jó eséllyel ez a bakui hétvégéig így is fog maradni. A három megszakítást illetően Fernando Alonso is megszólalt, aki számára az első nem jött rosszul, a második utáni újrarajt katasztrofálisan alakult, a harmadik viszont annullálta azt, hogy Carlos Sainz kiforgatta őt. Azaz a spanyolnak összességében a saját versenyét illetően nem lehet panasza arra, ami történt, ennek ellenére meglepettségének adott hangot a történteket illetően:

„Hogy őszinte legyek, mindhárom piroson meglepődtem. Az első a hatos kanyarban ütköző a Williams miatt volt, de ugye ott elmentünk egy körön a safety car mögött, és bár volt egy kis sóder a pályán, semmi nagyon szörnyűt nem láttunk” – mondta a spanyol, aki ettől függetlenül el tudta fogadni ezt a döntést, a másodikat illetően viszont szeretné tisztázná a következő versenyhétvégén az illetékesekkel:

redflag-d



„Az autóban ülve nem tudjuk, hogy tulajdonképpen mi zajlik a pályán, és úgy tűnik, talán a védőfallal is gond volt, szóval az FIA-nak több információja lehetett nálunk. Szóval oka lehetett a pirosnak, de azt valószínűleg meg fogjuk kérdezni Bakuban, hogy miért jött a második” – utalt a Magnussen hajrábéli koccanását követő versenymegszakításra.

„Tudom, hogy volt egy abroncstörmelék az egyenesben, de az autó maga a négyes kanyar belső ívén állt, ami meglehetősen biztonságosnak tűnt. A biztonsági autó pedig épp az ilyesmire van” – mondta a spanyol, aki ettől függetlenül hangsúlyozta, hogy bízik a versenyirányításban: „Egyedül az FIA-nak áll rendelkezésére minden információ, épp ezért az ilyen szituációkban bíznunk kell bennük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: