DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

Patrese

Senna helyére ülhetett volna, visszavonult

Ayrton Senna tragikus halálát követően Riccardo Patresének ajánlották fel a 2-es rajtszámú Williamst, de végül úgy döntött, nem vállalja a kockázatot.

részletek

F1-Archív: Boszorkányüldözés Schumacher ellen

Riccardo Patrese 2006-ban Monaco után élt ezzel a hasonlattal. Jacques Villeneuve-ről többször is olvashattunk ezen a napon, de sosem túl hízelgő formában. Raikkönen tesztbalesete és a 43 éves Schumacher győzelmi reményei szintén szerepeltek az F1-es hírekben június 7-én.

részletek

Retro – Az őrült utolsó három monacói kör

Monte-Carlo. Egy nagydíjserleg, amelyre biztosan minden versenyző vágyik. Napra pontosan negyven évvel ezelőtt viszont úgy tűnt, hogy ezt a futamot senki nem akarja megnyerni.

részletek

Verstappen: Jövőre sem cserélném vissza a 33-as számot

Most, hogy 2021-ben kiérdemelte a világbajnoki címével Max Verstappen, hogy idén 1-es rajtszámmal indulhasson, nagyon szeretné, ha 2023-ban ugyanez lenne az autóján. Megvédené címét.

részletek

Vettel negatív sorozata sehol nincs Raikkönenéhez képest

Sebastian Vettel immáron több, mint egy éve képtelen futamot nyerni, igaz, ez nem csak rajta múlott. Győzelemínsége azonban még nagyon messze jár Kimi Raikkönen és Riccardo Patrese csúcsától.

részletek

Amiben nem különleges Raikkönen győzelme

Kimi Raikkönen fantasztikus sikert aratott az elmúlt hétvégén Austinban, öt és fél kihagyás után nyert újra futamot. Több rekordot megdöntött ezzel, ám így is állva maradtak még csúcsok.

részletek

Patrese: Az olaszoknál csak a Ferrari érték

A korábban a Formula-1-ben hosszú időt eltöltött olasz versenyző szerint száguldó cirkuszban jelenleg csak a Ferrari hoz vigaszt honfitársai számára. A motorsportért rajongók helyzete jobb.

részletek

Massa távozása Schumacher szemszögéből

Felipe Massa végleges visszavonulása olyan vetületből is érdekes, hogy távozik az utolsó olyan pilóta is, aki valaha a hétszeres világbajnok csapattársa volt a Formula-1-ben. Ki hogyan fejezte be?

részletek

Retro – Botránnyal indul Schumacher benettonos pályafutása

Michael Schumacher ezen a napon ért célba először a Formula-1-ben, rögtön elverve háromszoros világbajnok csapattársát. Karrierje a Benettonnál azonban egy komoly balhéval kezdődött…

részletek

Elhunyt az egyik legkedveltebb csapat főnöke

Újra szegényebb lett a Formula-1 egy legendás csapatfőnökkel. A Shadow istálló egykori főnöke, Don Nichols 92 éves korában elhunyt. Olyan pilótákkal is dolgozott, mint Alan Jones, vagy Riccardo Patrese.

részletek

Vandoorne helyzetét nehezíti, hogy belga?

Stoffel Vandoorne a korábbi szériákban sikert sikerre halmozott, a Formula-1-ben azonban egyelőre nem termett számára babér. Korábbi honfitársa megnyugtatta és kicsit odamondott korábbi társainak.

részletek

Híres második számú pilóták

A modern Formula-1-ben gyakran előfordul, hogy a topcsapatok egy pilótára építenek, a másik versenyző látványosan csak segíti a vezérpilótát. Kik voltak a leghíresebb vízhordók az utóbbi 30 évben?

részletek