DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 4. vasárnap

Pályaelhagyás

Chandhok: A pályán dőljenek el a csaták

Az egykori Formula-1-es versenyző szerint a jelenlegi büntetési rendszer alapjaiban elhibázott a sportágban. Nincsenek természetes akadályok, a versenybírók döntenek arról, ki érdemel büntetést.

részletek

Az FIA minden versenyigazgató szemét kinyitja

A szervezet egy szeminárium keretében 70 versenyigazgatót hívott össze különböző nemzetközi szériákból. Tovább növelnék a versenyek színvonalát, így a pályaelhagyások témája is terítéken volt.

részletek

Hakkinen: Két probléma megoldatlan az F1-ben

Idén többször bonyodalmat és feszültséget okoztak a pályaelhagyások és a műszaki hibák miatt kiszabott büntetések. Hakkinen szerint ez a két probléma a 2018-as szezonban is gondot okozhat.

részletek

A sóderágy sem megoldás Alonso szerint

Verstappen austini előzése óta forró téma az F1-ben az aszfaltot övező terület milyensége. A pályaelhagyások miatt sokan visszatérnének a klasszikus megoldásokhoz, de nem ilyen egyszerű a kérdés.

részletek

Az FIA bünteti a pályaelhagyást Belgiumban

Akárcsak a múltban, idén is megbünteti az FIA azt a versenyzőt, aki az F1-es Belga Nagydíjon a pálya levágásával vagy kiszélesítésével előnyhöz jut a hétvége során.

részletek

Wolff teljesen eltörölné a pályahatárokat

Érdekes ötlettel állt elő a Mercedes F1-es csapatának vezetője: a szakember szerint a legjobb lenne, ha a pilóták olyan íven mennének, amilyenen akarnak – az aszfaltozott bukóterek úgyis unalmasak.

részletek

Horner egyszerű megoldással állna elő

A Red Bull csapatfőnöke a pályaelhagyásokkal kapcsolatban hozna egy rendkívül egyszerű szabályt, amit más sportokban is alkalmaznak. A brit szerint, ha máshol működik, az F1-ben miért ne lenne jó?

részletek

Büntessék a pályaelhagyást, vagy ne?

Romain Grosjean, a Haas F1-es pilótája örömmel konstatálta, hogy a Német Nagydíjra részben feloldották a szabályozást, de úgy véli, vannak olyan kanyarok, ahol mindenképp monitorozni kell a pályaelhagyást.

részletek

Vettel természetes határt akar a pályaszélekre

A jelenlegi mezőny két legsikeresebb pilótája egyaránt elfogadhatónak tartja a pályaelhagyásra vonatkozó új szabályt, de Sebastian Vettel szerint egy ideális világban ezt úgy oldanák meg, hogy ne is kelljen róla beszélni.

részletek

Alonsónak elfogyott a türelme

Már feladta a szabályok követését Fernando Alonso, a McLaren versenyője, aki szerint lehetetlen folyamatosan képben lenni a legújabb F1-es módosításokkal kapcsolatban.

részletek

Az FIA nem tartja be a megváltozott szabályt?

Hiába ért véget eredményesen csütörtökön a Stratégiai Csoport gyűlése, félő, hogy megint tragikomédiába fog fulladni az egyik új szabályértelmezés. Az élcsapatok panaszkodnak, amiért az FIA semmibe veszi az új megállapodást.

részletek

„Ne büntessék a pilótákat pályaelhagyás miatt!”

Bár a hockenheimi egyes kanyart továbbra is vizsgálják a hétvégén, de Christian Horner egyértelműen kiállt a pilóták mellett - a Red Bull F1-es csapatfőnöke a szabad versenyzés híve.

részletek