DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: Így élvezetesebb lesz a vasárnap!

Körelvétel miatt csak a hatodik helyről startolhat majd az F1-es USA Nagydíjon, de ebben is megtalálta a pozitívumot a Red Bull világbajnoka.

Max Verstappen hiába előzte meg eleinte Charles Leclerc-t az austini kvalifikáció hajrájában, a körét törölték négykerekes pályaelhagyás miatt. Mivel az első próbálkozása során pedig nem futott túl acélos időt – az utolsó kanyarban az előtte haladó csapattársára, Sergio Perezre panaszkodott ekkor –, így a holland csak a hatodik helyről vághat majd neki a vasárnapi Formula-1-es USA Nagydíjnak.

Amikor az F1 TV adásában arról kérdezték a Red Bull pilótáját, értékelte-e az autóban ülve a pályaelhagyást, így felelt Verstappen: „Tudtam, hogy a 19-es kanyar necces lesz… Volt egy kisebb hibám már az 1-es kanyarban is, úgyhogy nyomnom kellett a kör további részében.”

f1-verstappen-redbull-austin



„És apró különbségekről van szó, még csak nem is vált alulkormányzottá az autó, csak próbáltam maximálisan kihasználni a kanyart, és egy kicsivel elmértem. Nagyon apró dolgokon múlik ez, amikor a határon mész. Nyilván sajnálatos, viszont kicsit élvezetesebbé teszi a vasárnapot.”

 

Mire számít vasárnap?

A COTA-n gyakran történnek incidensek a start után, Verstappen azonban nem aggódja túl a hatodik rajthelyet ilyen szempontból sem:

„Valószínűleg nem ideális, de indultam már hátrébbról is. Minden arról szól, hogy ha jó a tempód, akkor tudsz előzni és előre tudsz törni. Persze fél szemünket már rajta tartjuk, de szombaton még jön a sprintnap, meglátjuk, az hogyan alakul.”

A harmadik vb-címét már Katarban bebiztosító pilóta egyértelmű célt fogalmazott meg a vasárnapi versenyre: „Természetesen nyerni akarunk. Úgyhogy nem volt ideális a mai nap, de ahogy mondtam, hosszú futam lesz, rengeteg dolgot csinálhatunk jobban, és egy kicsit jól is érezhetjük magunkat!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: