DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Stroll az FIA-ról: Nem is értik a mai F1-et!

Az egész katari F1-es hétvégét idegállapotban teljesítő Stroll nekiment az ítélethozóknak: a pályahatárok átlépése miatti büntetés szerinte elfogadhatatlan.

A bajnokavatás, Piastri szenzációs sikere, a brutális hőség és a gumimizéria valamelyest háttérbe szorította a pályahatárok kérdését: az F1-es Katari Nagydíjon is számos problémát okoztak a csapatoknak a négykerekes pályaelhagyások, amiért az időmérőkön és a versenyeken is többen körelvétellel, illetve időbüntetéssel lakoltak.

Így járt az egész hétvégén rendkívül feszült állapotban versenyző Lance Stroll is, aki büntetései miatt bukta el a pontszerzést – pedig égető szüksége lett volna rá, hiszen a nyári szünet óta egyetlen árva egységgel sem gazdagodott, miközben az Aston Martin visszaeső formája ellenére Alonso így is begyűjtött 34 pontot.

stroll-katar-2



A körülményektől maga is rendkívül szenvedő, a leintés után a bokszba érkezve egyből a mentőápolókhoz vonuló Stroll nehezen emésztette meg büntetését: „Ez egy vicc, hogy ezért büntetéseket osztanak! Nem is értik a mai F1-et!” – kezdte feldúlt nyilatkozatát a kanadai versenyző.

„Hogy min megyünk keresztül! Büntetést kapunk a pályahatárok megsértéséért, aztán meg keskenyebbre szabják a pályát, és közlik, hogy nem hajthatunk rá a kerékvetőre, mert meghibásodhatnak az abroncsok” – folytatta, majd visszautalt a számos utólagos büntetést hozó Osztrák Nagydíjra:

stroll-katar-1

„Foglalkozni kell a pályahatárok kérdésével, láthattuk Ausztriában és most is, hogy mennyien kapnak büntetéseket, pedig nem származik előnyünk abból, ha három milliméterrel elhagyjuk a pályát. Hatvan körig kell koncentrálni egy 65-70 fokos autóban, öt-hat és fél G terhelés alatt” – dúlt-fúlt az Aston Martin versenyzője, aki két helyet veszített befutási pozíciójához képest:

„Ez az igazán frusztráló. Küzdöttünk, úgy éreztem, jó versenyt futottunk, és a pályán be is értem a 9. helyen, aztán két büntetés miatt 11. lettem és pontot se szereztem. Nagyon bosszantó, hogy semmi nem jutott nekünk…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: