DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

Ligier

Visszavonult a versenyzéstől Mark Blundell

Bár a legtöbben nem tudták, még tavaly is aktív volt a Formula-1 háromszoros dobogósa, aki még Ayrton Senna és Alain Prost ellen is csatázhatott. Igazi sikereit azonban az F1-en kívül érte el.

részletek

Lesüllyedő csapatok újjászületése I.

A legtöbb istálló megélt történelme során komoly mélypontokat is, de sosem szabad feladni, a legnagyobb mélységekből is sokan megtalálták a kiutat. A sikeres gárdákat sem kímélte a balsors.

részletek

Montoya beelőzné Alonsót

Kész F1-es sztárparádé lesz az idei Le Mans-i 24 órás viadal. Az indulók között lesz Juan Pablo Montoya is, aki hamarabb elorozná a tripla korona dicsőségét egykori riválisához képest.

részletek

Alonso megijedt, amikor elszálltak a fékek

Fernando Alonsót nem egy tipikus ijedős fajtának ismertük meg eddigi karrierje során. A daytonai 24 órás versenyen viszont megrémült, amikor óriási sebességnél elment a fékje.

részletek

Gyengébb csapatok kiváló autói I.

A középmezőnybe, netán a sereghajtók közé tartozó istállók is pályára vittek néha egy-egy gyöngyszemet, amivel ugrásszerűen jobban szerepeltek. Ilyen eseteket vettünk szemügyre.

részletek

Jöjjön csak az új csapat!

A napokban röppent fel a szóbeszéd, miszerint egy kínai konzorcium angliai központtal csatlakozna a Formula-1-hez egy új versenycsapat alapításával. Van, aki máris nagyon örül a hírnek.

részletek

Kiscsapatok váratlan monacói sikerei

Visszatekintünk az elmúlt 30 évre, amikor is a kevés lóerőt igénylő, trükkös monacói pálya váratlan sikert hozott olyan istállóknak, akik a jó eredmény közelébe sem kerülnének máskor.

részletek

Egy igazi autótörő: Andrea de Cesaris

Ebben az összeállításban egy igazi F1-es harcosról, a hírhedt olasz, Andrea de Cesarisról lesz szó, aki azt az érdekes rekordot is tartja, hogy 208 futamon szerepelt, de ezek közül egyetlen egyet sem tudott megnyerni.

részletek

Retro – Hét másodperc a pályacsúcsnak

A Ligier sosem nyert világbajnoki címet az F1-ben, pedig 1979-ben Jacques Laffite az első és második nagydíjon sem talált legyőzőre – a dominancia azonban ki is fújt Brazíliában.

részletek

Retro - Az első nagy francia együttállás

Az 1977-es Svéd Nagydíj június 19-én nagy izgatottsággal kezdődött a hazai rajongók részéről, és bár sokáig úgy tűnt, hogy az amerikai sikernek áll a zászló, végül a franciák örülhettek.

részletek

Exkluzív: Panisszal ünnepeltük a monacói F1-csoda 20. évfordulóját

Már két évtizede annak, hogy Olivier Panis egy Ligier Mugen-Honda volánja mögött, teljesen esélytelenként indulva megnyerte a Monacói Nagydíjat, végrehajtva ezzel a futam és az F1 történelmének egyik legnagyobb csodáját. Az őrült derbi huszadik évfordulóján Hirotoshi Honda, a Mugen-Honda vezére adott fogadást a Kaszinóban, ahol a jelen volt a formula.hu is.

részletek

Retro – Diniz a kemencében!

Az 1996-ban épp ezen a napon rendezett Argentin Nagydíj elsősorban nem a verseny, hanem egy brazil pilóta két szoros egymásutánban következő incidense miatt került be az F1 történelemkönyvébe.

részletek