Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 2. szerda

Kékzászló

Szigorítás áldozatai lettek Perezék

A mexikói pilóta kiakadt a kék zászló figyelmen kívül hagyásáért kapott öt másodperces büntetésen, Michael Masi versenyigazgató viszont elmondta: idén komolyabban veszik az ilyen kihágásokat.

részletek

A McLaren esélytelenül körözgetett Brazíliában

Korábban győzelmekért harcoltak, most pedig a kék zászlós jelzés figyelmen hagyása miatt büntették a McLareneket Interlagosban. Alonso szerint semmilyen stratégia nem segített volna rajtuk.

részletek

Változatlan marad a kék zászlós szabály

Hiába jelentett a legutóbbi F1-es futamon jelentős problémát a forgalom, az FIA szerint semmi gond nincs a jelenlegi előírásokkal. Bottas ezzel nem elégszik meg, Szocsiban újra szóba hozza a kérdést.

részletek

Grosjean az eltiltás küszöbén a kék zászlós incidens után

Már csak három büntetőpont választja el ettől a franciát. Charlie Whiting versenyigazgató szerint a Haas pilótája a csata hevében teljesen elfelejtette, mi a szabály az elengedésekre vonatkozóan.

részletek

Lejárt a kék zászlózás ideje?

Hogy mennyi haszna van a F1-ben a kék zászlónak, azt kívülállóként nehéz megítélni. Tény, hogy aki figyelmen kívül hagyja, azt megbüntetik, de lehet, hogy már nem sokáig.

részletek

Az FIA továbbfejleszti a kék zászlós szabályt

Noha az F1 szankcionáló testülete folyamatosan keresett megoldásokat arra, hogyan tegye könnyebbé az élpilóták számára a lekörözéseket, időről időre előfordulnak feltartásos esetek. A Brazil Nagydíjon újabb módosítással próbálják segíteni a versenyzőket.

részletek

Meglépték, megváltozik a kék zászlós szabály

Nem volt hiábavaló a pilóták folyamatos panaszkodása a kék zászlós szabály nehéz betarthatóságára, Bakura meg is változik a gyorsabb autók elengedésének procedúrája.

részletek

Raikkönen változtatna a kék zászlós szabályon

A finn F1-es pilóta szenvedő alanya volt Monacói Nagydíjnak, hiszen (részben) a lassabb autók mögé beragadva veszítette el első helyét csapattársával szemben - a ferraris szerint ideje módosítani a kék zászlós szabályon.

részletek

Egy ötlet, amelynek Vettel nagyon nem fog örülni

Ross Brawn, az F1 sportszakmáért felelős ügyvezető igazgatója olyan változást szeretne kieszközölni a sportágban, amely leginkább a Ferrari négyszeres bajnokát érintené legérzékenyebben.

részletek
Olvastad már?