DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A McLaren esélytelenül körözgetett Brazíliában

Korábban győzelmekért harcoltak, most pedig a kék zászlós jelzés figyelmen hagyása miatt büntették a McLareneket Interlagosban. Alonso szerint semmilyen stratégia nem segített volna rajtuk.

Néhány éve meglehetősen furcsa lett volna, az utóbbi éveket (különösen az ideit) figyelembe véve viszont sajnos szinte már megszokott érzés azt látni, hogy a szebb napokat is látott wokingi istálló autóit lekörözi a mezőny első harmada. Interlagosban a versenybíróság szerint ezt nem könnyítette meg Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne, ezért mindkettőjüket ötmásodperces büntetéssel sújtotta.

Fernando Alonso alternatív stratégiával próbálta meglepni a középmezőnyt, nagyon korán kiállt kerékcserére, ám hosszú másodperceket veszített a bokszban. Mivel igen távol volt a pontszerző helyektől, a hajrában még egyszer friss szuperlágyakra váltott és legalább a két Williamst megelőzte (igaz, a büntetés miatt végül Szirotkin előtte végzett).

A McLarenek a mezőny végén vívtak a Williamsekkel


„Nehéz dolgunk volt a futamon. Kockáztattunk az eltérő stratégiával, nagyon korán álltunk ki. Nem működött. A közepes keveréken hólyagosodás lépett fel, nem voltunk versenyképesek a futam második felében. A kiállásom egyáltalán nem volt sima, rengeteg időt vesztettem a kerékcsere során” – elemezte a Brazil Nagydíj történéseit a spanyol ász.

„Összességében egész hétvégén igen lassúak voltunk. Bármilyen stratégiával próbálkozhattunk volna, abszolút nem rendelkeztünk azzal a tempóval, amivel a legjobb tízbe kerülhettünk volna. Elérhetetlen messzeségben volt a pontszerzés” – ismerte el Fernando Alonso, aki valószínűleg már nagyon várja, hogy véget érjen ez a pocsék évad, ami elég valószínű, hogy pályafutása utolsó F1-es szezonja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: