DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso most már tényleg nagyon várhatja az F1-es karrier végét

A McLaren 2018-as szezonját, annak is főleg a végét a totális nihil jellemzi, általában valahol a mezőny legvégén. Fernando Alonso sem idegeskedik már különösebben egy ideje.

Az egy ideje már köztudott, hogy Fernando Alonso 2018-ban befejezi F1-es karrierjét azért, hogy más sorozat(ok)ban próbálja ki magát (például az IndyCar legfőbb versenyén, az Indy 500-on ismét, ahogy arról beszámoltunk), így a forgatókönyv adott, Alonsónok a bejelentéstől már csak néhány teljesítendő versenye volt hátra.

Fernando Alonso sosem tett lakatot a szájára, azóta viszont, hogy tudja saját sorsát, hogy távozik az F1-ből, még cinikusabb nyilatkozatokat tesz. Persze ebben az is jelentősen közrejátszik, hogy szörnyen gyenge a McLaren, Brazíliában Alonso például csak a 18. helyről vághat neki a versenynek.

00118022_211



„Egy ideje már gyakorlatilag teljesen egyforma minden egyes hétvége” - mondta Alonso az interlagosi időmérő után. „Egy 'kis' sebesség hiányzott most is, de júliustól alapvetően ugyanaz minden. Persze próbálok a csapatnak a lehető legtöbbet segíteni.”

Alonso rég tapasztalt ilyen körülményeket. „Az igazság az, hogy egész évben nem vezettem talán esőben, márpedig holnap is megvan az esély arra, hogy essen. Esőben talán valamivel versenyképesebbek lehetünk, szárazon nincs meg a tempónk.”

Alonso hálás a brazil közönségnek az ováció miatt, amit kapott. „Itt mindig nagy szeretettel fogadtak, nagyon kedves tőlük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: