DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 24. szerda

Jones

Nyolc F1-es bajnok szuperlicensz nélkül

Ha visszatekintünk a Formula-1 történelmébe, akkor a mostani szuperlicenszszabályok szerint meglepődve tapasztalnánk, hogy nyolc F1-es világbajnok igazából nem is lehetett volna a sportág részese.

részletek

Ricciardo baja, hogy túl jó fiú a világbajnok szerint

„Minél nagyobb p*cs vagy, annál jobb vagy” – fogalmazta meg Alan Jones, aki úgy gondolja, lazasága akadályozza Ricciardo előrelépését. Szerinte honfitársa már nem sokáig marad a McLarennél.

részletek

„Túl egyszerű Claire Williamst hibáztatni a Williams gyengélkedéséért”

Az istálló korábbi világbajnoka, Alan Jones nem akarja leszedni a keresztvizet a Williams jelenlegi csapatfőnökéről, szerinte túlságosan leegyszerűsítik a problémakört azok, akik Claire Williamset hibáztatják.

részletek

Kiábrándult a világbajnok, nem akar többet steward lenni

Zavarja Alan Jonest, hogy nem kritizálhatja az F1 irányát, ha az FIA alkalmazásában áll. Az ausztrál így sem tett lakatot a szájára, nem tetszik neki, hogy a versenyfelügyelők keze meg van kötve, és a műszaki hibákért a csapatot, nem a pilótát büntetné.

részletek

Ricciardo katasztrófa lehet Hülkenberg számára

A korábbi világbajnok, Alan Jones sokra tartja a németet, de nem zárja ki, hogy új csapattársa földbe fogja döngölni. Úgy véli, a Renault előbb-utóbb feljavul, és az ausztrál váltása kifizetődik.

részletek

Világbajnokok levezető évei középcsapatban

Persze lehet, hogy az Alfa Romeo Sauber 2020-ig betör az élmezőnybe, de valószínűbb, hogy Kimi Raikkönennek utolsó két évében már nem fog sok fejfájást okozni a dobogókért való küzdelem. Összegyűjtöttünk néhány világbajnokot, akik nem a csúcson, hanem a középmezőnyben fejezték be.

részletek

229 élen töltött kör sem volt elég a győzelemhez az IndyCarban

Hiába nézett ki úgy, hogy sétagalopp lesz a bajnoki címvédő Josef Newgarden számára az idei IndyCar-szezon negyedik oválversenye, az amerikait hihetetlen pech sújtotta. A furcsa végjáték James Hinchcliffe-nek jött ki legjobban.

részletek

Rommá tört biztonsági autó és Hunter-Reay-győzelem az IndyCar vasárnapi versenyén Detroitban

Bizarr közjátékkal indult a 2018-as IndyCar-szezon detroiti duplafordulójának második futama, miután a pace car vendégvezetője elmért egy kanyart és ripityára törte a rá bízott Chevyt. A futamot végül Hunter-Reay nyerte.

részletek

Megveheted egy világbajnok Williamsét

Nagyszabású bemutatón csodálhattunk meg számos, igen jelentős autót a grove-i istállótól a tavalyi évben. Idén pedig kalapács alá kerül Alan Jones, az 1980-as világbajnok versenyautója.

részletek

Különleges tények és csúcsok az F1-ben

A száguldó cirkusz néha egészen különleges dolgokat produkál. Előre látta a jövőt Michael Schumacher? Negyven csapattárs, hiányzó himnusz helyett születésnapi köszöntés? Néhányat nehéz megmagyarázni.

részletek

Mi az összefüggés világbajnokok első és utolsó nagydíja között?

Az élet néha rendkívüli furcsaságokat produkál. Prost, Senna, Schumacher, Mansell, Hill, Jones, Button, mind világbajnokok, debütáló és utolsó nagydíjuk pedig igen fura összefüggéseket hozott.

részletek

Elhunyt az egyik legkedveltebb csapat főnöke

Újra szegényebb lett a Formula-1 egy legendás csapatfőnökkel. A Shadow istálló egykori főnöke, Don Nichols 92 éves korában elhunyt. Olyan pilótákkal is dolgozott, mint Alan Jones, vagy Riccardo Patrese.

részletek