DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Túl egyszerű Claire Williamst hibáztatni a Williams gyengélkedéséért”

Az istálló korábbi világbajnoka, Alan Jones nem akarja leszedni a keresztvizet a Williams jelenlegi csapatfőnökéről, szerinte túlságosan leegyszerűsítik a problémakört azok, akik Claire Williamset hibáztatják.

Negyven éve már, hogy a jelenleg szakkommentátorkodó Alan Jones a Williams első egyéni világbajnoki címét szerezte. Hosszú utat tett meg idáig, erre is visszaemlékezett Melbourne-ben a Guardian kérdésére, ha már a törölt hazai futam miatt volt ideje sztorizgatni.

„Miután jól mentem a Shadowban, az emberek azt kezdték kérdezgetni maguktól: 'nézzétek meg Jonesyt, jól megy azzal a sz.rral, nem?” Jones végül 1978-ban került Frank Williams és Patrick Head istállójához, pedig, ahogy fogalmaz, kicsi híja volt, hogy a Ferrarihoz szerződjön. Az olaszok akkor Gilles Villeneuve-öt választották, így pedig, ha már leszerződött a Williamshez, 1979-ben már vb-második, egy évre rá pedig a Brabhameket és Nelson Piquet-t legyőzve világbajnok lett.

00116001_269



Hiába az eltelt több évtized, az ausztrál azóta is szoros kapcsolatban van az istállóval, éppen ezért testközelből láthatja a csapat vergődését - ezzel kapcsolatban pedig azt is, hogy nem annyira egyszerű a helyzet, hogy csak úgy Claire Williams csapatfőnökre lehessen húzni a vizes lepedőt.

„Mindenki felugrik arra a vonatra, ahol Claire Williamst szapulják, ez viszont rettenetesen unfair” - fogalmaz, immár jelenkori történéseket ecsetelve a Guardiannek. „Nyilván rendkívül egyszerű őt elővenni, hiszen nőről van szó, erre viszont megint csak azt tudom mondani, hogy nem sportszerű. Viszont (Claire) nagyon jó munkát végez. Remélem, minél hamarabb visszatérnek az élmezőnybe, hiszen ők a családom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: