Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 25. szerda

Jones

Nem mindenki örül, hogy Alonso lett az év újonca Indianapolisban

A spanyol F1-es pilótát kiesése ellenére választották meg az Indy 500 legjobb debütánsának a dobogón záró Ed Jonesszal szemben, ami nem mindenkinek nyerte el a tetszését az óceán másik oldalán.

részletek

A korábbi bajnok Ricciardóra és a Red Bullra fogad

A Renault ütőképes motort készített, karosszéria terén pedig semmilyen szabályrendszerben nincs a Red Bullnak párja. Alan Jones arról is beszélt, a Williams hátránya az lehet, hogy Felipe Massára kell támaszkodnia.

részletek

Schumacher és nyolc másik híres csapatváltás

A sikeres F1-es pilóták sajátja, hogy nagyszerűen tudnak csapatot váltani - a múltban többször is előfordult, hogy a versenyzők lehető legjobb ütemben hagyták ott munkaadójukat egy jobb ajánlatért. Persze néhányuk esetében éveket kellett várni a sikerre, de idővel kiderült, megérte az új kihívást választani.

részletek

Retro – Amikor valóban két részre szakadt a Forma-1

A FISA-FOCA háború viharának oltárán az 1981-es Dél-afrikai Nagydíj játszotta az egyik vezéráldozat szerepét - akkor, amikor a száguldó cirkusz egy ideig valóban két külön úton tekintett a jövő felé.

részletek

Retro - Akin a szatyor sem fogott ki

A Formula-1 egy különös éve egy különös közjátékkal indult Buenos Airesben. 1980-ban ezen a napon kezdődött meg a szezon, amelyet a McLaren és a Ferrari végül a bajnokság 9. és 10. helyén zárt.

részletek

Méltán Elfeledve: Egy hibás elem a képletben

Világbajnok pilóta, tervező és csapatvezetők, Brawn és Newey egyazon istállónál – úgy hangzik, mint egy igazi álomcsapat, nem? Az F1 előző amerikai csapatának sorsát egyetlen rossz döntés pecsételte meg…

részletek

Kire figyeljünk 2017-ben?

Az előttünk álló motorsport-szezonban számtalan fiatal, és kevésbé fiatal tehetség kaphat lehetőséget arra, hogy megvesse lábát a nemzetközi színtéren - íme a tíz legfigyelemreméltóbb pilóta közülük, a Crash.net összeállítása alapján.

részletek

Akik nem sokáig bírták Formula-1 nélkül

Egyre valószínűbb, hogy a visszavonulását Monzában bejelentő Felipe Massa mégsem fordít hátat az F1-nek – megnéztük, kik voltak azok, akik szintén visszatértek, miután már egyszer elbúcsúztak.

részletek

Retro – Egy alig ismert világbajnok

Ő szerezte a mezőny egyik alapcsapata, a Williams első vb-címét, nem is annyira a távoli múltban, és a mai napig visszatérő vendége az F1-es paddocknak. Sokak számára mégis kevesebbet mond Alan Jones neve, mint más bajnokoké.

részletek

Retro – Brazil vagy ausztrál lesz a bajnok?

Ezen a napon tartották a Holland Nagydíjat 1980-ban, amelyen Nelson Piquet második évében bejelentkezett első vb-címéért – miközben egy ifjú pilóta megpróbálkozott, hogy a legfiatalabb F1-es legyen.

részletek

„A fiatal pilóták 23 évesen ki fognak égni”

Mesterkélt versenyzőkről, a fiatalokkal kapcsolatos aggodalmáról, valamint az üzemanyag-spórolásról is beszélt a szókimondó világbajnok, Alan Jones, akinek nem szokása titkolni, ha valami nem tetszik neki.

részletek

Retro – Amikor a Williams elkezdett nyerni…

…nem lehetett megállítani. A csapat történetének első négy F1-es győzelmét egymás utáni nagydíjakon szerezte meg, ebből a harmadikat ezen a napon, a régi Österreichringen.

részletek