DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo baja, hogy túl jó fiú a világbajnok szerint

„Minél nagyobb p*cs vagy, annál jobb vagy” – fogalmazta meg Alan Jones, aki úgy gondolja, lazasága akadályozza Ricciardo előrelépését. Szerinte honfitársa már nem sokáig marad a McLarennél.

Daniel Ricciardo jövője a McLarennél központi téma lett Monaco után, ahol a csapat vezére, Zak Brown megjegyezte, akár arra is lehetőség van, hogy felbontsák a versenyző 2023-ra még érvényes szerződését. Sajtóértesülések szerint létezik erre vonatkozó teljesítményalapú záradék, de a kilépéssel kizárólag Ricciardo élhet. Az ausztrálok 1980-as világbajnoka, Alan Jones viszont arra emlékeztet, bármi legyen a dokumentumban, nem ördöngösség azt felbontani.

„Egy szerződés az F1-ben nem jelent sokat. Ha a helyzet változatlan marad, nem fér hozzá kétségem, hogy alkalmazni fogják a kontraktusban szereplő opciók egyikét” – mondta Jones a Herald Sun lapnak. „A jövője a csapatnál pillanatnyilag megkérdőjelezhető. Hacsak nem kezd el javulni, mégpedig gyorsan, akkor túl sokáig nem tudom elképzelni őt náluk, hogy őszinte legyek.”



Jones azt is fejtegette, mi lehet az oka, hogy a néhány éve a Red Bullnál még leendő világbajnoknak tartott Ricciardo karrierje így megrekedt. Eredményessége mellett az ausztrált humora és mosolya tette népszerűvé – utóbbi 2022-ben már kevésbé őszinte. A Williams egykori versenyzője szerint éppen ez a lazaság akadályozza Ricciardo előrejutását.

„Remek kis versenyző és pokoli jó srác. De mint mind tudjuk, a jófiúk nem jutnak semmire, főleg a Formula-1-ben. Minél nagyobb p*cs vagy, annál jobb vagy: vannak most is páran a mezőnyben, akik ezt bizonyították” – beszélt arról Jones, hogy az önző versenyzőknek áll a világ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: