DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo katasztrófa lehet Hülkenberg számára

A korábbi világbajnok, Alan Jones sokra tartja a németet, de nem zárja ki, hogy új csapattársa földbe fogja döngölni. Úgy véli, a Renault előbb-utóbb feljavul, és az ausztrál váltása kifizetődik.

Ausztrália utolsó Formula-1-es világbajnoka, Alan Jones – aki 1980-ban ért a sportág tetejére a Williamsszel – úgy véli, honfitársa, a Red Bulltól érkező Daniel Ricciardo sok problémát okozhat majd Nico Hülkenbergnek a Renault-nál, annak ellenére, hogy a németet sem sorolja az ügyetlen versenyzők közé.

„Sokra tartom őt, már egy ideje. Az A1GP-ben rettentően jó volt” – idézett fel egy személyes emléket a Speedcafe.com-nak nyilatkozó Jones a 31 éves pilótáról. Az egykori A1GP szériában ő volt az ausztrál csapat főnöke, mikor Hülkenberg a német különítményben nyert bajnoki címet. „Ha kicsit versenyképesebb autóban lehetett volna… Most azonban egy új problémája lesz, mert ha Daniel felmossa vele a padlót az első négy-öt versenyen, az katasztrófa lehet számára.”



Sokan gondolják úgy, hogy Ricciardo pályafutása vakvágányra fut a csapatváltással, Jones szerint viszont honfitársa a megfelelő helyre igazolt: „Azt hiszem, pont a helyes dolgot tette. Igazából pár hete felhívtam az öregjét, és neki is elmondtam. Jelenleg két gyártónak kell javulnia, a Hondának és Renault-nak. Ha három-négy éve megkérdezték volna tőlem, melyik két motorgyártó kerül előtérbe ezzel a formulával, akkor nagyot tévedtem volna, mert valószínűleg épp a Hondát és Renault-t mondom.”

„Igaz, hogy a Mercedes átugrott mindenkit, sok szerencsét nekik, de nincs kétségem afelől, hogy ez a két cég fel fog javulni, a Honda és Renault is. Kis szerencsével Daniel a jó helyen lehet a megfelelő időben. Bizonyos fokig első számú lesz, és azt gondolom, fel is fog nőni ehhez” – jósolta meg Jones, hogy a Renault a hétszeres nagydíjgyőztes Ricciardóra építkezik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: