DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Az ausztrálok világbajnoka nem hisz Ricciardo visszatérésében

Alan Jones úgy véli, tavaly utoljára láthattuk F1-es versenyen Daniel Ricciardót. Az 1980-as vb-győztes szerint nem jut majd hely neki a rajtrácson, Oscar Piastri viszont a csúcsra juthat.

Miután 2022-ben a McLaren megköszönte szolgálatait, Daniel Ricciardo ülés nélkül maradt, az idei esztendőre pedig visszatért korábbi munkaadójához, így jelenleg a Red Bull tesztpilótájaként teljesíthet szolgálatot.

A mosolygós ausztrál pilótával az energiaitalosok nemrégiben egy kiváló promóciós videót is leforgattak az Ausztrál Nagydíjat megelőzően, ahol Ricciardo is jelen lesz a paddockban. A 33 éves pilóta saját bevallása szerint szeretné kiélvezni a pihenő időt, de arról sem tett le, hogy ismételten a rajtrácson legyen.

Ez azonban nem fog összejönni honfitársa, az 1980-as esztendő világbajnoka, Alan Jones szerint, aki szerint Ricciardo teljesítménye már nem a régi, ráadásul a versenyképes csapatoknál aligha lesz esélye helyet cseréni valakivel.

„Nem hiszem, hogy a Red Bull autóját vezetné majd, talán akkor, ha történik valami a két jelenlegi versenyzővel, egyébként nem látom, hogy akár egy nagydíjon is rajthoz állhatna. Kétlem, hogy ott lesz a rajtrácson 2024-ben. A nap végén nincsenek okok arra, hogy ne szerződtessék újra Sergio Perezt, és az is egyértelmű, hogy Verstappennek biztos helye van. Azt sem hiszem, hogy a Ferrarinál bárki is elmenne, szóval nem látom, hová mehetne jelenleg” – közölte véleményét a Daily Mail.



Jones elég szomorú emiatt, főként úgy, hogy véleménye szerint Ricciardo sem érti, hogyan veszítette el a tempóját. „Nyilvánvalóan mindenki szeretne úgy távozni, hogy magas szinten van, de valamilyen okból kifolyólag visszaesett a teljesítménye, amit szerintem még ő maga sem tud, hogy miért” – tette hozzá.  

Piastri világbajnok lehet

Jones nem aggódik amiatt, hogy hazája tehetséges versenyző nélkül maradna, hiszen ott van a mezőnyben Oscar Piastri, akiről úgy gondolja, egy napon akár a világbajnoki címet is megszerezheti. Ausztráliának eddig két világbajnoka volt, Jack Brabham három címet nyert el, míg Jones egyszer ért fel a csúcsra.

„Szerintem világbajnok lehet belőle. Néha-néha felbukkan valaki, aki hatalmas tehetséggel rendelkezik, és szerintem Oscar egy ilyen ember. Mindenben, amibe valaha is beleült, azzal győzni tudott, ezt pedig nem sokan mondhatják el magukról. Minden bizonnyal megvan benne a képesség, hogy világbajnok legyen” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: