Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. november 26. szombat

IMSA

Magnussen: F1 nélkül is jól éreztem magam

A dán versenyző mesélt a tavalyi szezonról, amikor kiszorult a királykategória mezőnyéből: állítása szerint jól érezte magát, ugyanakkor fájdalmas élmény volt kívülállóként követni a versenyeket.

részletek

Videó: Hatalmas bukások borzolták a kedélyeket a Sebringi 12 óráson

Hatalmas balesetek tarkították a szombaton megrendezett Sebringi 12 órás versenyt. Előbb a GT3-asoknál, majd az LMP2-eseknél történt egy hatalmas csattanás, de szerencsére senki sem sérült meg.

részletek

Volt egy F1-es ajánlata Magnussennek, de nemet mondott

A dán pilótának lehetett volna maradása a mezőnyben: de mivel a csapat, amely érdeklődött iránta, gyengébb volt a Haasnál, nem kért belőle.

részletek

A pontszerzést is megunta már Magnussen

Nem volt szomorú utolsó nagydíján Kevin Magnussen: bár álma teljesült azzal, hogy a Formula-1-be jutott, egy idő után bele lehet unni, ha a győzelem nem elérhető.

részletek

A Porsche is visszatér Le Mans-ba

Vonzónak bizonyul a WEC új, az LMH és az LMDh ötvözésével létrejövő kategóriája, az Audi után ugyanis a Porsche is úgy döntött, csatlakozik a Hosszútávú-vb-hez és az amerikai IMSA-hoz 2023-tól.

részletek

Eldőlt: Amerikában folytatja Kevin Magnussen

Az egyik legnagyobb nevű tengerentúli csapat, a Ganassi kötelékébe csatlakozott a Formula-1-től elköszönő dán. Cadillacet vezet a DPi kategóriában jövőre – de a folytatásban IndyCar is lehet belőle a szaksajtó szerint.

részletek

Menesztették a négyszeres CART-bajnokot

A kétezres évek közepén zsinórban négyszer nem talált legyőzőre Sebastien Bourdais, most mégis megválik tőle a Dale Coyne Racing. A francia úgy véli, még nem végleges a távozása, nem is vonul vissza.

részletek

Máris kiszállhat a WEC-ből a BMW

Amerikában gyakorlatilag egyeduralkodók, most a daytonai 24 óráson is kategóriagyőzelmet arattak, a WEC-ben viszont nem éppen a számításik szerint alakulnak a dolgok. Lehet, hogy nem is maradnak sokáig.

részletek

Történelmi Lexus-győzelem Ohióban

A 3GT csapat pilótái, Dominik Baumann és Kyle Marcelli mindvégig az élen autózva első helyen értek célba a 14. rajtszámú Lexus RC F GT3-as versenygéppel a Mid-Ohio Sports Car versenypályán, megszerezve ezzel az első győzelmet a RC F GT3 számára az IMSA WeatherTech SportsCar bajnokság GTD osztályában.

részletek

Ezt jelenti Alonso az amerikai sportautózásnak

Tavaly az IndyCar világa bolydult fel, most pedig a tengerentúli sportautózás fellegvárára hárul nagyobb figyelem a McLaren F1-es pilótája, Fernando Alonso miatt.

részletek

Az Acurával fog versenyezni Jenson Button?

A brit versenyző állandó jelleggel tervez versenyezni jövőre: sajtóhírek szerint ez az egyik leglátványosabb versenygéppel, az Acura ARX-05-tel valósulhat meg az Egyesült Államokban.

részletek

Button az USA-ban folytathatja karrierjét

2009 F1-es bajnoka az elmúlt hétvégén teljesítette első suzukai 1000 km-es versenyét, és nem zárja ki, hogy jövőre egész szezont fusson valahol - lehet, hogy az USA legnagyobb sportautó-sorozatában.

részletek