DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 9. csütörtök
F1

Magnussen: F1 nélkül is jól éreztem magam

A dán versenyző mesélt a tavalyi szezonról, amikor kiszorult a királykategória mezőnyéből: állítása szerint jól érezte magát, ugyanakkor fájdalmas élmény volt kívülállóként követni a versenyeket.

Kevin Magnussen a 2020-as szezon végén intett búcsút a Formula-1-nek, miután Günther Steiner elbocsátotta őt a Haas csapatától. A dán pilóta a 2021-es évet különböző kategóriákban versenyezve töltötte: részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen édesapja, Jan Magnussen csapattársaként, rajthoz állt az IndyCar Road Americán rendezett versenyhétvégéjén, valamint teljes szezont teljesített az amerikai sportautó-szériában, az IMSA-ban. Magnussen az idei évre azonban visszatért a Haas csapatához, miután az amerikai alakulat az Oroszországot sújtó szankciók következtében kénytelen volt megválni Nyikita Mazepintől, és szponzorától, az Uralkalitól.A dán nemrég az F1 nélküli életről mesélt Sebastian Vettel visszavonulása kapcsán: „Az előző évben megtapasztaltam, hogy milyen az élet az F1 nélkül – egész jó volt. Nagyon sok dolog történt velem, annak ellenére, hogy távoztam a Formula-1-ből. Örültem, hogy amikor legutóbb itt versenyeztem, akkor is volt életem a pályán kívül. Ennek ellenére továbbra is versenyeztem: édesapámmal együtt álltunk rajthoz Le Mans-ban, versenyeztem az IndyCarban, valamint Daytonában is megfordultam egy sportautó volánja mögött. Nagyon élvezetes volt, és nem igazán hiányzott az F1” – idézi Magnussent a PlanetF1.com. 

„Viszont amikor a versenyeket néztem a televízióban, akkor egy picit fájt, hogy én már nem lehetek a részese. Valószínűleg örökre hiányolni fogom ezeknek az autóknak a vezetését, ha majd egyszer végleg visszavonulok. Hihetetlen kiváltság ezekkel a gépekkel versenyezni, a tavalyi év pedig rávilágított, hogy milyen szerencsés is vagyok emiatt. Nagyszerű dolog F1-es versenyzőnek lenni” – zárta gondolatait a Haas versenyzője.

Magnussen a kihagyás ellenére is meggyőző teljesítményt nyújt, hiszen több alkalommal is pontokat szerzett a Haas csapatának, amely Steiner szerint elkötelezte magát az F1 iránt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: