DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen: F1 nélkül is jól éreztem magam

A dán versenyző mesélt a tavalyi szezonról, amikor kiszorult a királykategória mezőnyéből: állítása szerint jól érezte magát, ugyanakkor fájdalmas élmény volt kívülállóként követni a versenyeket.

Kevin Magnussen a 2020-as szezon végén intett búcsút a Formula-1-nek, miután Günther Steiner elbocsátotta őt a Haas csapatától. A dán pilóta a 2021-es évet különböző kategóriákban versenyezve töltötte: részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen édesapja, Jan Magnussen csapattársaként, rajthoz állt az IndyCar Road Americán rendezett versenyhétvégéjén, valamint teljes szezont teljesített az amerikai sportautó-szériában, az IMSA-ban. Magnussen az idei évre azonban visszatért a Haas csapatához, miután az amerikai alakulat az Oroszországot sújtó szankciók következtében kénytelen volt megválni Nyikita Mazepintől, és szponzorától, az Uralkalitól.



A dán nemrég az F1 nélküli életről mesélt Sebastian Vettel visszavonulása kapcsán: „Az előző évben megtapasztaltam, hogy milyen az élet az F1 nélkül – egész jó volt. Nagyon sok dolog történt velem, annak ellenére, hogy távoztam a Formula-1-ből. Örültem, hogy amikor legutóbb itt versenyeztem, akkor is volt életem a pályán kívül. Ennek ellenére továbbra is versenyeztem: édesapámmal együtt álltunk rajthoz Le Mans-ban, versenyeztem az IndyCarban, valamint Daytonában is megfordultam egy sportautó volánja mögött. Nagyon élvezetes volt, és nem igazán hiányzott az F1” – idézi Magnussent a PlanetF1.com. 

„Viszont amikor a versenyeket néztem a televízióban, akkor egy picit fájt, hogy én már nem lehetek a részese. Valószínűleg örökre hiányolni fogom ezeknek az autóknak a vezetését, ha majd egyszer végleg visszavonulok. Hihetetlen kiváltság ezekkel a gépekkel versenyezni, a tavalyi év pedig rávilágított, hogy milyen szerencsés is vagyok emiatt. Nagyszerű dolog F1-es versenyzőnek lenni” – zárta gondolatait a Haas versenyzője.

Magnussen a kihagyás ellenére is meggyőző teljesítményt nyújt, hiszen több alkalommal is pontokat szerzett a Haas csapatának, amely Steiner szerint elkötelezte magát az F1 iránt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: