DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Haas elkötelezte magát a Formula-1 iránt

Továbbra is komolyan tervez a sportágban Gene Haas, így nincs miért aggódni a csapatfőnök szerint. Günther Steiner elmondása szerint a tulajdonos nem szeretné eladni csapatát.

A nehézségek, valamint a tavaly látott szenvedésük után rengeteg pletyka keringett arról, hogy a Haas csapata távozhat az F1-ből. Az idei új aerodinamikai szabályok végül kedveztek a számukra, így jelentősen előre léptek, de a nagyszerű eredmények ellenére is megjelentek a kiszállásukról szóló hírek.

A csapatfőnök, Günther Steiner ezt most határozottan cáfolta, véleménye szerint ugyanis minden a korábbi terveknek megfelelően halad az amerikai istállónál, és a tulajdonos, Gene Haas is így látja.



„Rengeteg pletykát hallottunk sok embertől, hogy a Haas eladó, és csődbe ment. Soha nem volt szó arról, hogy csődbe ment volna. 2020-ban Gene látni akarta, hogy mit hoznak a 2022-es szabályok, legfőképpen a költségvetési plafon és az új pénzosztás miatt. Amint ez rendeződött, elkötelezte magát, és most is elkötelezett a csapat mellett” – mondta el Steiner a RacingNews365 kérdésére válaszolva. „Sokan szeretnének beszállni egy F1-es csapatba, így nem lenne hiány az érdeklődőkben, hogy átvegyék, ha Gene mégis eladná, de jelenleg nem áll érdekében az eladás. Itt akar maradni” – folytatta.

Steiner úgy látja, a reális céljuk idén a konstruktőri hetedik hely lehet, de adott esetben a hatodik pozíciót is megcélozhatják, ha javuló tendenciát mutatnak.

„Nehéz megjósolni az idei középmezőnyt, mert minden versenyen előrébb kerül valaki, mások pedig hátrébb. Remélhetőleg tudunk még néhány pontot szerezni, hogy megvédjük a hetedik helyet, és talán még ha jól megy, megpróbáljuk megcélozni a hatodikat. Ez nagyon nehéz lesz, de ha nem célzod meg, sosem fogod elérni. Mindig is azt mondtam, hogy nem lehet csak úgy szerencsésen belekerülni egy ilyen pozícióba. Az biztos, hogy az első dolog most a hetedik hely megvédése lesz, a második pedig a hatodik hely megtámadása” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: