DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Haas még nem beszélt Schumacherrel a jövő szezonról

Günther Steiner szerint egyelőre meg akarják várni, hogy mi történik és bármilyen bejelentés a Ferrarival közösen érkezhet. Hallott a némettel kapcsolatos Aston-pletykákról, de különösebben nem foglalkozott velük.

Elérkeztünk az év azon szakaszához, amikor már a jövő évi ülések kiosztása és a helyezkedés kerül előtérbe a Formula-1-ben, mint láthattuk, Sebastian Vettel visszavonulása rögtön elindított egy dominót az Aston Martin, az Alpine és a McLaren főszereplésével, de más csapatoknál is lehet még mozgolódás. A Haasnál például Kevin Magnussen helye biztosított 2023-ra, de a Ferrari támogatását élvező Mick Schumacheré egyelőre nem az.

„Azt nem igazán tudom, hogy Mick mit csinált, de mi nem beszéltünk vele egy 2023-as ülésről” – mondta Günther Steiner csapatfőnök a RacingNews365.com podcastjében arról, hogy Schumachert Vettel visszavonulása után sokan az Aston Martinnál látták. Ebből végül nem lett semmi, Lawrence Stroll Fernando Alonsót igazolta le, Schumachernek pedig nincs sok lehetősége, ha az F1-ben szeretne maradni.

haas_1



„Az Aston Martin ügye nagyon gyorsan történt, senkinek volt igazán ideje végiggondolni, de voltak arról pletykák, hogy Mick válthatja Vettelt, aztán ez hamar elhalt. Nem néztük azt, hogy mit csinálnak mások. Mi még nem beszéltünk Mickkel és ő sem beszélt velünk, meg akarjuk várni, hogy mi történik” – fogalmazott elég ködösen ezzel kapcsolatban Steiner. Hozzátette, hogy bármilyen bejelentés Schumacherről a Ferrarival közösen érkezhet és van még idejük dönteni, ő a szeptemberi európai szezon végét gondolja ilyennek.

Steinert egyébként megkérdezték a Piastri-ügyről is, amelynek egy része őt is váratlanul érte.

„Az nyílt titok volt, hogy Fernando beszélt az Astonnal Vettel távozása után, szóval azon nem lepődtem meg. Viszont Piastrit én Alpine-pilótának láttam. Ők hozták fel, ők hozták erre a szintre, ők segítették, szóval biztosra vettem, hogy ő lesz az F1-es pilótájuk Fernando után. Szerintem több van emögött, de nem tudok részleteket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: