DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

F1Történelem

Tényleg ez minden idők legdominánsabb F1-es szezonja?

Az elmúlt napokban rengeteg szó esett Verstappen történelmi sorozatáról: hol helyezkedik el a holland szezonja minden idők legdominánsabb éveinek sorában?

részletek

Elveszett gyémántok – Tragikus vég

Két horrorbukás, egy túlélhetetlennek tűnő baleset és a világbajnok halálának elfeledett áldozata – így ért véget a brit autósport elveszett generációjának karrierje.

részletek

Elveszett gyémántok – Beteljesült álom

Négy fiatal brit, Williamson, Brise, Pryce és Purley története, akik az 1970-es években kerültek az F1-be, de egyikük pályafutása sem teljesedhetett ki.

részletek

Elveszett gyémántok – A kezdetek

Az 1970-es évek elején négy fiatal brit készült az F1 meghódítására, s bár közülük többen akár potenciális világbajnoknak is tűntek, nevük tragikus balesetek miatt íródott be a sportág történetébe.

részletek

A nagy F1-es Név-show-r

A leghosszabb, a legrövidebb, a legpechesebb, a legritkább, a legnemesibb, a legmenőbb: összeszedtünk egy halom érdekességet a Formula–1-es versenyzők neveiről.

részletek

Így születtek meg a mostani F1-es csapatok

A jelenlegi 11 istállóból csak négy szerepel története kezdete óta ugyanazon a néven, a többiek legalább egyszer identitást váltottak – az elmúlt hét évben a Tyrrell és a Stewart osztozott a bajnoki címeken.

részletek

Így alakult át az időmérő két évtized alatt

Radikálisan új időmérő edzést vezetnek be az F1-ben a tervek szerint már Ausztráliától kezdve – emlékeztek még, amikor két szakaszból állt a kvalifikáció? És amikor mindenkinek csak egy köre volt?

részletek

1990: Senna és Prost második összecsapása

Mi történt 1990-ben? Mandela kiszabadul, Gorbacsov Nobel-békedíjat kap, szárnyal a Bonanza, az NSZK megnyeri a foci vb-t, Greta Garbo, Lev Jasin és Leonard Bernstein meghal, a Citroen XM az Év Autója. Na és az F1-ben...?

részletek

Szám szerint – Egy különleges statisztika

Az F1 történetét a számok nyelvén bemutató sorozatunk legújabb kiadásában az egyes események gyakoriságával foglalkozunk – mi mennyire volt jellemző a sportág elmúlt 65 évében?

részletek

Hunt, a Lotus-menedzser és a brazil vécék

A korábbi tervező, jelenleg pedig az Autosport szakértőjeként tevékenykedő Gary Anderson elmesélte F1-es karrierje legviccesebb történetét. A nap, amikor Interlagosban felrobbant a Lotus vécéje.

részletek

Emlékezetes F1-es szezonok: az 1986-os idény

Egy távozó és egy búcsúzni készülő világbajnok, szabályváltozások, tragédiák, 16 futam, 14 csapat, két gumiszállító, egy cél: a végső győzelem – melynek sorsa egy egészen drámai szezonzárón dőlt el.

részletek

Vérfrissítés: Ágaskodj, ha ló vagy!

A Ferrari létezésének igazi mérvadója a verseny. Egy izgalmas sportautókat tervező és gyártó legendás vállalkozásnak szüksége van a szuperlatívuszokra, s hogy a lehetségesség peremén egyensúlyozzon.

részletek