DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

F1Bizottság

Mégis marad Bahreinben az időmérős rendszer

Bevezették, kudarcot vallott, azonnal eltörölték, mégsem törölték el: itt tart dióhéjban a kiütéses kvalifikáció története, amelyet az F1-es döntéshozók mai határozata alapján csak a Bahreini Nagydíj után bírálnak felül.

részletek

Átverés lenne a motorok csökkentett ára?

Az erőforrások költséghatárát 12 millió eurónál akarják meghúzni, ehhez azonban számos pluszköltség járulna – lehetséges, hogy hamarosan újra szóba kerül az F1-es független motor.

részletek

Változik az időmérő az idei évtől fogva

Míg a csapatok teszteltek, az F1 vezetői Genfben találkoztak. A fő cél a 2017-es szabályokról való egyezkedés volt, helyette a kvalifikáció lebonyolításának módosításában egyeztek meg.

részletek

Nem kell a csapatoknak az olcsóbb motor

A Formula-1 Bizottság kedden leszavazta az FIA alternatív erőforrásról szóló terveit, a nagyok nem kérnek a független motorszállítóból. 2018-ban jöhet az új motorformula.

részletek

F1-Archív: Schumachert bíróság elé idézték

Beperelt Michael Schumacher, több vasat a tűzbe tartó Jose Maria Lopez, száguldó Kobayashi, bizakodó Honda, na és persze egy női versenyző – ilyen híreket olvashattunk az elmúlt 15 évben ezen a napon.

részletek

Eldőlt: Jövőre még nem alakul át a Formula-1

Bár esély volt rá, hogy a sport már 2016-tól újabb komoly szabályváltozásokon esik át, az F1 Bizottság genfi gyűlésén a csapatok ez ellen szavaztak, mivel többségük szeretne még egy évet várni az átalakulással.

részletek

Ma eldől, jönnek-e 2016-tól az új szabályok

Remélhetőleg sokan éreztétek reggel az ágyból kikelve, hogy forradalmi napra ébredtetek. Az F1 szempontjából mindenképp az lehet a mai, hiszen az F1-es Bizottság Genfben szavaz arról, már 2016-ban jöjjenek-e az új szabályok.

részletek

Az év eddigi legfontosabb napja az F1 számára

Bármily furcsán hangzik, de hiába rendeznek három tesztet a hónap során, mégis a mai február legfontosabb napja az F1-ben, hiszen a Stratégiai Csoport párizsi ülésén dől el a sportág jövője.

részletek

Csúcstalálkozó az F1-krízis megoldására

Két és fél hét múlva találkoznak a Formula-1-es csapatok egymással azért, hogy megvitassák a kisebb istállókat sújtó anyagi válság megoldási lehetőségeit. A kilencből hárman veszélyben vannak.

részletek

2015: Több vitatott szabályt is töröltek

Dupla pontok az utolsó futamon? Állórajt a safety car után? A csapat és a versenyző közti beszélgetés korlátozása? Úgy néz ki, a szurkolók mindezeket elfelejthetik, az F1 Bizottság döntött.

részletek