DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 21. csütörtök

F1Bizottság

Verstappen sisakja, az F1 döntései, Drugovich beugrása – kedd

A keddi nap sem volt unalmas, amit jól mutat, hogy az F1 és az Aston Martin is fontos bejelentéseket tett február 21-én. Ismét összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

részletek

Ezekben a kérdésekben döntött az F1 Bizottság

Többek között a gumiabroncsok, a rádióüzenetek, a pénzügyi szabályzat és pályákat illető változtatások kerültek terítékre az F1 Bizottság idei első ülésén, melyre Londonban került sor kedden.

részletek

Döntés: Változik a költségplafon, késik a delfizenésre vonatkozó direktíva

A Red Bull Ringen pénteken összeült az F1 Bizottság az FIA elnökének részvételével. Több kérdésben döntést hoztak: a címben említetteken kívül tesztekről, a bokszutcai munka korlátozásáról és motorokról is szó esett.

részletek

Nem biztos még a hat sprint, könnyebb és kisebb autók jöhetnek 2026-tól

A sprintek számának növeléséről még csak részleges megállapodás született, a 2026-os motor- és ezzel együtt aerodinamikai szabályváltozások tovább konkretizálódtak az F1 Bizottság keddi megbeszélésén.

részletek

Hivatalos: Három sprint, nyolc pontot kap a nyertes

Imola, a Red Bull Ring és Interlagos tart sprintet 2022-ben, melyen már az első nyolc helyezett pontot kap. Szintén döntés született a rövidített futamokról: ezentúl nem csupán fél, hanem negyed pontokat is osztanak.

részletek

Hat sprint, háromnapos hétvégék jöhetnek jövőre

Az F1 Commission szerdai ülésén a hírek szerint a 2022-es naptár mellett eldöntötték, hány futamon rendeznek sprintet, viszont a nagydíjak programját négy helyett három napba sűrítik.

részletek

Három pályán lehet sprintfutam idén

Szavazni fognak csütörtökön a csapatok arról, kísérleti jelleggel tartsanak-e idén szombati sprintversenyeket, melyek meghatározzák a rajtsorrendet. Még nem eldöntött, osszanak-e pontokat.

részletek

Kedden összeülnek az F1 döntéshozói

Fontos nap a világbajnokság jövője szempontjából: a csapatoknak bemutatják a 2021-re tervezett változásokat, melyek három fontos kategóriára különülnek el.

részletek

A csapatok ellenzik, de jönnek az előzéseket segítő változtatások

Szinte az utolsó utáni pillanatban, április 30-án fogadta el az F1-es Bizottság a jövő évi aerodinamikai csomagot érintő módosításokat, noha a hírek szerint több istálló is ellene szavazott.

részletek

Nem hallgattak a versenyzőkre a szabályalkotók

A GPDA egy utolsó próbálkozással még megkísérelte megakadályozni a 2017-ben érkező szabályváltozásokat, de a jelek szerint a levelük süket fülekre talált a legutóbbi gyűlésen.

részletek

Döntöttek a csapatok az új szabályokról

A csapatok megszavazták a régóta halogatott 2017-es F1-es szabályváltozásokat: érkeznek a 3-5 másodperccel gyorsabb autók a következő évben. A teljes hátraarc lehetősége is a levegőben volt.

részletek

Mégis marad Bahreinben az időmérős rendszer

Bevezették, kudarcot vallott, azonnal eltörölték, mégsem törölték el: itt tart dióhéjban a kiütéses kvalifikáció története, amelyet az F1-es döntéshozók mai határozata alapján csak a Bahreini Nagydíj után bírálnak felül.

részletek