DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 16. kedd

DélAfrikaiNagydíj

A visszavonulás után sem fog elhallgatni Hamilton

Versenyzői pályafutása után is hatást akar gyakorolni a sportra és Stefano Domenicalira a hétszeres világbajnok. Arról is beszélt, örül, hogy a mezőny másik hangadója, Sebastian Vettel a rivalizálás ellenére jó barátja maradt.

részletek

Hamilton: A következő új verseny Afrikában legyen

Fantasztikus helyszín és jó üzlet lesz Las Vegas Lewis Hamilton szerint – aki hozzátette, nagyon reméli, a legközelebbi bejelentés Dél-Afrikáról fog szólni, így a Formula-1 minden kontinensre kiterjed majd.

részletek

Amikor a nyitófutam győztesei nem harcoltak a vb-címért

Aki az évad első F1-es futamát megnyeri, az általában harcban áll a világbajnoki címért is - ám nem minden esetben történt ilyen a sportág hosszú történelme során.

részletek

Retro - Életmentés a lángok között

Az F1 történetében rengeteg pilótát ismerünk, akik saját testi épségük kockáztatása mellett is társaik segítségére siettek - 1973-ban ezen a napon Mike Hailwood sikerrel mentette meg Clay Regazzoni életét.

részletek

Retro - Villeneuve viharon és Renault-n át

1979-ben ezen a napon rendezték azt a Dél-afrikai Nagydíjat, amely az F1-be megérkező Renault első kézzelfogható sikerét hozta, emellett viszont a közvetlenül a rajt után megérkező viharról is emlékezetes maradt.

részletek

Retro – Amikor valóban két részre szakadt a Forma-1

A FISA-FOCA háború viharának oltárán az 1981-es Dél-afrikai Nagydíj játszotta az egyik vezéráldozat szerepét - akkor, amikor a száguldó cirkusz egy ideig valóban két külön úton tekintett a jövő felé.

részletek

Retro – Egy győztes halála

Az 1974-es szezon harmadik versenyére készülve szenvedett halálos balesetet az előző idényben a McLarennek két nagydíjat nyerő pilóta, az F1 máig utolsó amerikai születésű futamgyőztese.

részletek

Hamilton örül, hogy a feketék példaképe lehet

A frissen megkoronázott háromszoros F1-es bajnok újra Nagydíjat szeretne Dél-Afrikában, emellett örül neki, hogy az országban lakó fekete rajongók felnézhetnek rá.

részletek

Retro – Ezért hívták a Professzornak

Alain Prost neve a McLarennel forrt egybe, azonban ahány csapatnál versenyzett, minddel nyert futamot, és az összessel bajnoki címért küzdött. Bemutatkozó nagydíján a Williamsszel sorban a negyedik istállóval győzött – a modern F1-ben senki más nem volt képes hasonlóra.

részletek

Retro – A nap, amikor beindult a Mansell-henger

A március 1-je a Dél-afrikai Nagydíjak napja, hiszen négyet is rendeztek ezen a napon az F1 története során. Most az 1992-es futamnak nézünk utána, ami előrejelzett egy hatalmas erőfölényt a szezonra.

részletek

Taktikából emlegetik a Dél-Afrikai Nagydíjat?

A közelmúltban felreppent a pletyka, hogy visszatérhet az F1 Dél-Afrikába, méghozzá egészen a közeli jövőben. A helyszínen erről semmit sem tudnak, a háttérben Ecclestone tervei körvonalazódnak.

részletek

Ecclestone-nal szövetkezik Hamilton apja?

Anthony Hamilton Bernie Ecclestone-nal fog együttműködni a közeljövőben egy régi F1-es nagydíj újraélesztéséről - legalábbis a Press Association értesülései szerint.

részletek