Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 24. kedd

DélAfrikaiNagydíj

Retro - Életmentés a lángok között

Az F1 történetében rengeteg pilótát ismerünk, akik saját testi épségük kockáztatása mellett is társaik segítségére siettek - 45 évvel ezelőtt ezen a napon Mike Hailwood sikerrel mentette meg Clay Regazzoni életét.

részletek

Retro - Villeneuve viharon és Renault-n át

1979-ben ezen a napon rendezték azt a Dél-afrikai Nagydíjat, amely az F1-be megérkező Renault első kézzelfogható sikerét hozta, emellett viszont a közvetlenül a rajt után megérkező viharról is emlékezetes maradt.

részletek

Retro - Amikor valóban két részre szakadt a Forma-1

A FISA-FOCA háború viharának oltárán az 1981-es Dél-afrikai Nagydíj játszotta az egyik vezéráldozat szerepét - akkor, amikor a száguldó cirkusz egy ideig valóban két külön úton tekintett a jövő felé.

részletek

Retro – Egy győztes halála

Az 1974-es szezon harmadik versenyére készülve szenvedett halálos balesetet az előző idényben a McLarennek két nagydíjat nyerő pilóta, az F1 máig utolsó amerikai születésű futamgyőztese.

részletek

Hamilton örül, hogy a feketék példaképe lehet

A frissen megkoronázott háromszoros F1-es bajnok újra Nagydíjat szeretne Dél-Afrikában, emellett örül neki, hogy az országban lakó fekete rajongók felnézhetnek rá.

részletek

Retro – Ezért hívták a Professzornak

Alain Prost neve a McLarennel forrt egybe, azonban ahány csapatnál versenyzett, minddel nyert futamot, és az összessel bajnoki címért küzdött. Bemutatkozó nagydíján a Williamsszel sorban a negyedik istállóval győzött – a modern F1-ben senki más nem volt képes hasonlóra.

részletek

Retro - A nap, amikor beindult a Mansell-henger

A március 1-je a Dél-Afrikai Nagydíjak napja, hiszen négyet is rendeztek ezen a napon az F1 története során. Most az 1992-es futamnak nézünk utána, ami előrejelzett egy hatalmas erőfölényt a szezonra.

részletek

Taktikából emlegetik a Dél-Afrikai Nagydíjat?

A közelmúltban felreppent a pletyka, hogy visszatérhet az F1 Dél-Afrikába, méghozzá egészen a közeli jövőben. A helyszínen erről semmit sem tudnak, a háttérben Ecclestone tervei körvonalazódnak.

részletek

Ecclestone-nal szövetkezik Hamilton apja?

Anthony Hamilton Bernie Ecclestone-nal fog együttműködni a közeljövőben egy régi F1-es nagydíj újraélesztéséről - legalábbis a Press Association értesülései szerint.

részletek

Retro – Kezdődik a szezon!

Új év, új F1-es szezon – volt, amikor a bölcsességet szó szerint kellett érteni. Két alkalommal is január 1-jére esett az évadnyitó nagydíj, egy legendás világbajnoknak pedig különösen szerencsét hozott ez a nap.

részletek

Retro - A 83 napos várakozás vége

Mostanság a rajongó már akkor sem bír magával, ha egy hetet kell várnia az F1-es fináléra, 1962-ben ezen a napon viszont majdnem három hónapos szünet után döntötte el végre a bajnoki cím sorsát Jim Clark és Graham Hill.

részletek

Az újra perelt Ecclestone Dél-Afrikába menne

Az F1 urának bírósági pere, amely 100 millió dollár kifizetésével ért véget, újjáéledhet, mivel a károsult német bank még többet követel. Ettől független hír, hogy a brit üzletember visszahozná a Dél-afrikai Nagydíjat.

részletek
Olvastad már?