DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: A következő új verseny Afrikában legyen

Fantasztikus helyszín és jó üzlet lesz Las Vegas Lewis Hamilton szerint – aki hozzátette, nagyon reméli, a legközelebbi bejelentés Dél-Afrikáról fog szólni, így a Formula-1 minden kontinensre kiterjed majd.

Az Ausztrál Nagydíj sajtótájékoztatóján körbekérdezték a versenyzőket a Formula-1 múlt héten bejelentett legújabb attrakciójáról, a Las Vegas-i Nagydíjról, amelyre 2023 novemberében kerül sor. Természetesen nem meglepő módon mindenki dicsérte a Liberty Media húzását és elmondta, mennyire örül, hogy egy évben háromszor is az Egyesült Államokban versenyezhet. Lewis Hamilton viszont hozzátett még valamit: abban bízik, hogy a következő új verseny az afrikai kontinensen lesz – az egyetlen földrészen, amely a naptárból hiányzik.

„Csodálatos, hogy hidat vertünk kapcsolatunkban, és már három futamot tartanak egy kontinensen. Szerintem zseniális lesz, jót tesz az üzletnek is, Vegas fantasztikus adalék lesz a naptárban” – mondta a Formula.hu virtuális részvételével zajló sajtótájékoztatón Hamilton. „De az a verseny, amelyet nagyon-nagyon szeretnék már látni, Dél-Afrika. Ennek a bejelentését szeretném legközelebb hallani.”



A nagy múltú Dél-Afrikai Nagydíj 33-szor volt a világbajnokság része, 1962 és 1985 között majdnem minden évben, majd kisebb kihagyást követően 1992-ben és 1993-ban, szinte minden alkalommal Kyalamiban. A hétszeres világbajnok apja, Anthony Hamilton a 2010-es évek közepén szerepet vállalt egy lehetséges fokvárosi futam létrehozásában, amely végül nem valósult meg.

„Igazából minden más kontinensen versenyzünk, miért ne mennénk itt is. És végső soron ott éltek az őseim, ezért ilyen fontos számomra személyesen. De a sport számára is fontos, ha minden más kontinensen van már verseny” – tette hozzá Hamilton, miért szívügye az Afrikában versenyzés.

Két helyszín után, ahol a Mercedes sztárja szívesen versenyezne, szóba került a sajtókonferencián a világ azon pontja is, ahova Hamilton köztudattan nem olyan szívesen megy. Szaúd-Arábiát követően a közel-keleti versenyekről kérdezték véleményét.

„Az álláspontom ugyanaz. Nem tudok sokat hozzátenni ahhoz, amit már elmondtam, mikor ott voltam. Semmi nem változott, minden pontosan ugyanaz. Biztos lesznek egyeztetések a háttérben, hogyan lépjünk tovább, és hogy el kell-e mennünk bizonyos helyekre vagy sem. De ezt a döntést végső soron nem én hozom meg” – válaszolt diplomatikusan Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: