DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton örül, hogy a feketék példaképe lehet

A frissen megkoronázott háromszoros F1-es bajnok újra Nagydíjat szeretne Dél-Afrikában, emellett örül neki, hogy az országban lakó fekete rajongók felnézhetnek rá.

A Mexikói Nagydíj 23 év után tér vissza hétvégén a versenynaptárba, de hiába röppennek fel hasonló hírek időről időre Dél-Afrikával kapcsolatban is, egyelőre valószínűtlen, hogy a Forma-1 visszatérhet Kyalamiba, és a fokvárosi utcai pálya is csak álom egyelőre. Lewis Hamilton mindenesetre nagyon örülne neki, ha a száguldó cirkusz újra versenyt rendezne a 23 futammal büszkélkedő országban, két okból is.



„Nagyon szeretném, hogy egyszer visszatérjünk Dél-Afrikába, mert az ottani emberek sportrajongók, és rengetegen vannak azok is, akik megőrülnek az autókért” - nyilatkozta Hamilton a BBC World Service-nek. „Egyszer versenyezni akarok ott, őrülten jó lenne. Nagyon sokan követik a sportágat ott, és ez az egyik legfontosabb nagydíj, amelyet vissza kellene hozni a versenynaptárba.”

A Dél-Afrikai Nagydíj 1962-től 1985-ig szerepelt a naptárban, majd hét évig szünetelt az apartheid miatt - 1992-ben ugyan visszatért, de 1993 után véglegesen kikerült a világbajnoki futamok körül. Lewis Hamilton 2007-ben a Forma-1 első fekete bőrű versenyzője lett, és már csak ezért is szeretne egyszer versenyezni Dél-Afrikában. „A feketék most tudnak először azonosulni a valakivel a sportágban, így kivételezett helyzetben érzem magam, hogy én lehetek az” - tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: