DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Hírösszefoglaló

Bridgestone, Dél-Afrika, Piquet fellebbezése – keddi hírek

Kihívót kaphat a Pirelli, különleges program a Magyar Nagydíj előtt, Stroll rakétának nevezte a Mercedest, az IndyCar-bajnok szerint az F1-ben nincs verseny. Ezek voltak június 6. hírei.

Sajtóértesülés szerint megszületett a döntés, politikai okok miatt nem jön Kyalami és a Dél-afrikai Nagydíj az F1-es naptárba, ezzel Spa és a Belga Nagydíj helyzete javulhat – részletekről itt írtunk.

Szintén sajtóhír, miszerint a Bridgestone is leadta pályázatát az F1-es gumiszállítói tenderre, így nem csak a Pirelli száll harcba a pozícióért. Ezt itt taglaltuk.

Csütörtökre is jut egy érdekes program az F1-es Magyar Nagydíjra kilátogatóknak a Hungaroringen. A High Speed Test eseményről ezt lehet tudni.



Nelson Piquet elvesztette a fellebbezést, egymillió dollárt kell fizetnie a Hamiltonra tett n betűs megjegyzése miatt – a hírt a Parc Fermében taglaltuk.

A Spanyol Nagydíj még vezető téma volt az oldalon kedden. Elemző cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy hol tart az F1-es szezon, mik az erőviszonyok, és hogy azok hogyan változnak, mire érdemes figyelni hét versenyhétvégét követően, a nagy nyári őrülethez közeledve. Verstappen más liga, mennyire jó a Mercedes? – így áll az F1 a Spanyol Nagydíj után.

Ma jött ki a Formula Podcast legfrissebb futamértékelője is. Max Verstappen simán bevette Barcelonát is: a holland mesterhármassal győzött, de a Spanyol Nagydíj hétvégéje így is szolgáltatott beszédtémát – hallgassátok meg!

 

„Sosem múlt el az éhségem.” A hétszeres F1-es világbajnok szerint remek csapat dolgozik körülötte, akikkel együtt arra koncentrál, hogy újra nyerni tudjon a száguldó cirkuszban. Hamilton újra győzne.

A Mercedes teljesítménye meglepte Lance Strollt, aki arra számított, ők lesznek a második erő: éppen az Aston Martin eddigi erősségében, a gumihasználatban verték meg alaposan őket. Ezt mondta a rakéta Mercedesről Stroll.

Érdekes rádióbeszélgetés zajlott az F1-es Spanyol Nagydíjon Charles Leclerc és a Ferrari között a monacói pilóta utolsó bokszkiállása előtt, ami jól megmutatja, hogy milyen állapotok uralkodnak jelenleg a maranellóiaknál – nem akarta megérteni a csapat, milyen gumit kért a monacói.

Még néhány rövidhír a spanyol versenyről: Bottast padlólemez-sérülés hátráltatta (részletek itt), Ocon pedig az Alonso-csatáról gondolja azt, hogy nem történt semmi dráma (ezt mondta a francia). A páros a verseny 107 előzésének egyikét szolgáltatta.

Nagy pilótanevek, élmezőnybe kerülés: az Audi bejelentésével találgatások tömkelege zúdult a Sauber csapatára. Alonsót bármikor leigazolná a csapat – mondta Alessandro Alunni Bravi.

Egy egész éjszakába és sok millióba került megakadályozni Horner ferraris átigazolását – erről beszélt Helmut Marko.

Kapott egy beszólást az F1, mégpedig az IndyCar címvédőjétől. „A Formula-1 egy vicc a versenyzést illetően, de nem az a pilótákat tekintve. Bámulatos versenyzőik vannak, és sajnálom őket, hogy nem élhetik át azt az élvezetet, amit mi az itteni versenyzéssel, mert ez a csúcsszintje az együléses autósportnak” – beszélt haza Will Power.

Készülünk a hétvégi Le Mans-i 24 órásra: ezúttal egy tucat különleges autót mutatunk be a legendás verseny történetéből. DRS a 60-as években, az első dízeles győztes, 400 felett hasító Sauber és egy különös formájú autó. Az idei 24 óráshoz közeledve egy tucat legendás Le Mans-i versenygépet idézünk fel ebben a cikkben.

A szombat délutántól vasárnap délutánig tartó futamról a Formula.hu-n 24 órán át folyamatos élő szöveges közvetítést olvashattok majd, benne képekkel, videókkal, érdekességekkel, s mindennel, amire érdemes odafigyelni. A hétvége programja – Le Mans mellett a MotoGP-vel – itt található meg!

A hazai autósport iránt is érdeklődőknek a rali szakágból hoztunk ma egy hírt: távozik a Topp-Cars csapatától Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt: Csehországból érkezik hozzájuk a legújabb fejlesztésű Skoda Fabia RS Rally2.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: